Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Djokovic reste sig från underläge – 4-seedade Dimitrov utslagen

Från 2018
Novak Djokov vidare efter smärre svårigheter.
Bildtext Novak Djokov vidare i Franska öppna efter smärre svårigheter.

Den förre världsettan i tennis Novak Djokovic hade stora problem med Spaniens Roberto Bautista Agut i den tredje omgången. Men den store serben reste sig och avancerade till åttondelsfinal. Där står en annan spanjor för motståndet.

Inför drabbningen i den tredje omgången var utgångsläget herrarna emellan rätt jämnt: vinsterna var 6–1 till Djokovic, men Bautista Agut ligger högre på världsrankingen, 13 mot 22.

Djokovic vann första set 6–4 medan Bautista Agut tog det andra med 7–6. I tredje set såg spanjoren ut att vara den starkare och hade ett ypperligt läge att vinna setet när han ledde med 5–3. Men den förre världsettan kämpade sig tillbaka i matchen – från en till synes svår situation – och vann setet med 7–6.

Fjärde set var sedan närmast en formalitet: Bautista Agut hade tappat stinget och Djokovic tog en tämligen enkel seger med 6–2.

I åttondelsfinalen möter han igen på spanskt motstånd när erfarne Fernando Verdasco är på andra sidan nätet. Den 34-årige Verdasco parkerar på 35:e plats på världsrankingen men har som bäst varit sjua. I sin match i tredje omgången överraskade han den bulgariske världsfemman Grigor Dimitrov med siffrorna 7–6, 6–2, 6–4.

Klar för fjärde omgången i herrsingeln är också andraseedade Alexander Zverev från Tyskland. Han gick redan sin andra femsetare i rad, den här gången mot Damir Dzumhur från Bosnien och Herzegovina.

Den 29-rankade bosniaken hade grepp om segern efter att ha vunnit både andra och tredje set, men lyckades inte knyta ihop säcken trots att han hängde med bra. Tyskens segersiffror skrevs 6–2, 3–6, 4–6, 7–6, 7–5.

Bland de 16 bästa avancerar också Japans 19-seedade Kei Nishikori som slog ut Frankrikes Gilles Simon med klara 6–3, 6–1, 6–3.

Diskussion om artikeln