Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Henri Kontinens mixedpar stod för stor överraskning i Franska öppna

Från 2018
Mihaela Buzarnescu är klar för åttondelsfinal.
Bildtext Mihaela Buzarnescu är klar för åttondelsfinal.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press

Ukrainaren Elina Svitolina var en av favoriterna i damsingel i tennisturneringen Franska öppna. Inte minst efter turneringssegern på grus i Rom i mitten av maj. Men i tredje omgången på Roland Garros tog det slut, mot Rumäniens Mihaela Buzarnescu.

Mihaela Buzarnescu slår bollen mot Elina Svitolinas backhandhörn och Svitolinas backhandslag går tämligen enkelt i nät. En av turneringens största knallar är ett faktum.

– Jag visste inte mycket om henne eftersom hon har stigit så snabbt (på världsrankinglistan). Jag kunde inte hitta min rytm i den här matchen.

– Jag kämpade och hon spelade bra tennis, hon var verkligen bra på bollen. Hon förtjänade att vinna, säger Svitolina på webbplatsen rolandgarros.com.

Den 30-åriga Buzarnescu har tills vidare aldrig vunnit en WTA-titel i singel, och innan Franska öppna hade hon aldrig nått ens andra omgången i en Grand Slam-turnering. Nu, i sin första Franska öppna-turnering, är hon ändå redan klar för fjärde omgången.

"Jag önskar att jag kunde spela bättre"

Världsrankingfyran Elina Svitolina från Ukraina var en av favoriterna till segern i Franska öppna, men därav blev det inget av.

– Jag önskar att jag kunde spela bättre. Jag önskar att jag kunde röra mig bättre och ha bättre slagrepertoar.

– Men det var tufft, och jag kunde inte kämpa igenom de tuffa stunderna. Jag önskar att jag kunde göra något annat, men det är gjort nu, säger Svitolina.

De två inledande omgångarna klarade hon, först Australiens Ajla Tomljanovic och därpå Slovakiens Viktoria Kuzmova. Men i tredje omgången stötte hon på patrull när världsrankingens 33:e bästa dam, Rumäniens Mihaela Buzarnescu överraskade sin motståndare med 2–0 i set (6–3, 7–5).

Elina Svitolina utslagen på Roland Garros.
Bildtext Elina Svitolina utslagen på Roland Garros.

Matchens höjdpunkter kan ses via denna länk.

Årets sorti påminner om hur det gick ifjol. Även då kom hon till Paris med en färsk turneringsseger från Rom i bakfickan – bara för att förlora i kvartsfinal.

Kontinens mixedpar

För vänner av finländsk tennis klingar Mihaela Buzarnescus namn måhända bekant: hon spelade nämligen mixed med Henri Kontinen. I första omgången förlorade paret knappt mot den kinesisk-österrikiska kombinationen Yifan Xu och Oliver March.

Klara för åttondelsfinal i damsingel är också danska världstvåan Caroline Wozniacki, Rysslands 14-seedade Daria Kasatkina, Kazakstans Julia Putintsjeva, Tjeckiens 26-seedade Barbora Strycova och USA:s 13-seedade Madison Keys.

Resultaten hittar ni här.

Diskussion om artikeln