Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Currys rekordkväll banade väg för Golden States kross – Clevelands antihjälte hånades av publiken

Från 2018
Uppdaterad 04.06.2018 07:21.
Steph Curry.
Bildtext Stephen Curry var Golden States allt i allo i final nummer två.
Bild: Ezra Shaw / EPA-EFE / All Over Press

Het. Hetare. Stephen Curry. Golden State-guarden verkade inte kunna misslyckas med sina trepoängare under natten till måndag. De regerande mästarna kvaddade till slut Cleveland med 122–103 – och steg upp till 2–0 i matcher.

”MVP! MVP!”

Publiken i Oakland hade en favorit till titeln för slutspelets mest värdefulla spelare.

Men det var en av hemmalagets spelare – utan Clevelands J.R. Smith som fick ta emot ”hyllningarna” då han ställde sig på frikastlinjen i den första perioden av den andra finalen under natten till måndag finsk tid.

Det var Smith som med sekunder på klockan i den första finalen trott att Cleveland ledde, och därmed eventuellt kostat sitt lag segern. Men final nummer två var inte nära på lika jämn.

De facto blev det nästan en överkörning.

Då 48 minuter var spelade stod det 122–103 till hemmalaget Golden State.

Curry historiskt bra från distans

Matchhjälte? Stephen Curry. Guarden noterades för totalt 33 poäng i dusten – varav 27 poäng från trepoängsstrecket. Totalsaldot på nio lyckade trepoängsskott är ett nytt NBA-finalrekord.

– Han sätter svåra bollar. Det är hans grej. Om han ser korgen och lyckas få iväg skottet så träffar han oftast, summerar motståndartränaren Tyronn Lue efter matchen enligt AP.

– Han var otrolig. Nio trepoängare och dessutom alltid då vi behövde en som mest. Han är fantastisk, kompar Golden State-lotsen Steve Kerr.

"De är bra, de är väldigt bra"

Clevelands bästa poängplockare var väntat nog LeBron James. Efter den monstruösa 51-poängsinsatsen i final nummer ett blev det ”bara” 29 poäng, 13 assist och nio returer för superstjärnan.

James kunde inte heller göra annat än att hylla motståndarna efter uppvisningen i den andra finalmatchen.

– De har råd att ha en slutspels-MVP utanför den spelande uppsättningen [Andre Iguodala, skadad] och ändå vinna. De är bra. De är väldigt bra, egentligen, säger James.

Finalserien fortsätter natten till torsdag finsk tid i Cleveland. Fyra segrar krävs för mästerskap.

Diskussion om artikeln