Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Funderar du på att fria? Se hur det gick när radioprofilen Hannes lyckades totalöverraska sin flickvän

Från 2018
Dansen avbryts med ett frieri - Spela upp på Arenan

När Johannes Björkqvist och hans flickvän Sandra Lybäck reste omkring i USA filmade de in en liten dans på alla ställen de besökte. Det Sandra inte visste var att allt var en plan för det perfekta frieriet.

Johannes ”Hannes” Björkqvist från X3M:s lördagsprogram Önska, och hans flickvän Sandra Lybäck har precis kommit hem från en nästan tre veckor lång semester i USA.

Under semestern hyrde de en bil och besökte bland annat Los Angeles, San Francisco, Las Vegas och Grand Canyon. För att minnas sin resa hade Hannes planerat att de skulle filma in en liten dans på olika ställen i landet.

- När jag nämnde att vi skulle dansa på varje ställe var väl Sandra lite skeptisk och fundersam. Längs med resan blev hon ändå mer och mer taggad och såg det som en rolig grej, säger Hannes.

Dansen avbryts med ett frieri - Spela upp på Arenan

Friade i Grand Canyon

Det var i Grand Canyon som Hannes slutförde sin plan – att fria.

- Hon anade tydligen ingenting, inget alls. Jag trodde att hon visste vad som var på gång, säger han.

Hannes trodde att han röjt planen flera gånger och var säker på att hon visste att han skulle fria den där dagen. Han var irriterad på sig själv för att han inte lyckats dölja det bättre.

- När jag gick ner på knä och kollade på henne trodde jag hon skulle säga nej eftersom hon såg så förvånad ut. Jag trodde ju hon visste, säger han.

Men hon anade ingenting.

- Så hennes paffa ansiktsuttryck som jag tolkade som något negativt var ju positivt, och hon sade ju ja efter att hon fattat vad som var på gång. Det skulle nog ha varit lite slött att få ett nej, säger Hannes.

Trodde han glömt dansen

Sandra har en förklaring till sitt kanske lite irriterade ansiktsuttryck.

- Jag såg att hans skugga gjorde fel i koreografin när vi dansade och tänkte ”men ååh Hannes hur kan inte du komma ihåg dansen efter typ 50 tagningar”, säger hon.

När hon sedan svänger om ser hon sin pojkvän som står på knä bredvid henne.

- Jag blev alldeles mållös och rörd över mannen som stod där på knä och grät. Det här händer ju på film, men inte för mig! säger Sandra.

- Jag var så nervös när jag friade att jag inte riktigt kommer ihåg allt. Jag skulle säga en massa olika saker, men fick inte ut något alls ur munnen. Jag kommer ihåg att hon svarade ja. Det kom väl kanske också en tår eller två som gjorde det lite svårare att säga något, säger Hannes.

"Blev ett fint minne"

Hannes var ganska säker på att Sandra skulle svara ja så han hade smugglat med sig ringar åt både sig själv och Sandra.

- Jag var nöjd som bara den efteråt. Både för att jag hittade ett så bra ställe som Grand Canyon att fria på, och förstås för att hon inte visste något och var så otroligt överraskad som hon var. Och förstås för att hon då svarade ja. De blev ett riktigt fint minne, säger Hannes.

Diskussion om artikeln