Hoppa till huvudinnehåll

Sport

GrIFK fortsätter att värva svenskar – lovande center väljer Grankulla efter lite googlande

Från 2018
Uppdaterad 04.06.2018 18:15.
GrIFK försvaret höll koll på Atlasspelarna i den tredje kvartsfinalen.
Bildtext Grankulla IFK ersätter Fredrik Forss med Anton Karlsson. (arkivbild)
Bild: Yle/Kristian Karlsson

Grankulla IFK förstärker sitt handbollsmanskap med centern Anton Karlsson. Före flytten till den finska ligan väntar spel i U20-EM i Slovenien.

19-åringen ansluter sig till Grankulla IFK:s ligalag med ett ettårigt låneavtal från svenska traditionsföreningen Lugi HF.

Karlsson har representerat Lundföreningen sedan han var nio år och förra säsongen spelade han 21 ligamatcher i den högsta serien. Dessutom representerade han Lugi i tre matcher i EHF-cupen där laget åkte ut i gruppspelsskedet efter idel förluster mot Füchse Berlin, Saint-Raphaël och Helvetia Anaitasuna.

Bundesligaprofil rekommendera GrIFK

Anton Karlsson kommer att få bära ett stort ansvar i Grankullalaget då landslagscentern Fredrik Forss flyttar till Danmark för att spela och studera.

– Jag blev tillfrågad om jag ville flytta och det kändes som en bra idé för att utvecklas både på och utanför planen. Jag tog just studenten och hade inget annat som skulle ha stoppat mig, säger Karlsson på GrIFK:s webbplats.

Anton Karlsson är ny center i Grankulla IFK:s handbollslag.
Bildtext Anton Karlsson har hunnit bekanta sig med sin nya hemstad.
Bild: Grankulla IFK

Tomas Axnér som fungerat som Karlssons tränare i Lugi verkade också positivt inställd till flytten. Det tidigare Bundesligaproffset hade inget emot att hans adept drar till ett lite mindre handbollsland.

– Från mina hemknutar brukar folk oftast flytta till Danmark. Tomas Axnér rekommenderade Grankulla IFK som det bästa alternativet och efter lite googlande hittade jag information om den finska ligan, berättar Karlsson.

Via Slovenien till Finland

I Lugi har Karlsson varit lagets tredjeval på centerpositionen. Hans styrkor finns i anfallsspelet men 19-åringen vill bli en mångsidigare spelare under sitt år i Finland.

Före han på allvar börjar träna med sitt nya lag väntar en intressant utmaning i Slovenien. U20-EM avgörs i i Celje i juli och Karlsson är som bäst och förbereder sig med det svenska ungdomslandslaget. I gruppspelet står Tyskland, Island och Rumänien för motståndet.

För ett år sedan värvade GrIFK Karlssons landsman Patrik Johanson som fortsätter i klubben.

Diskussion om artikeln