Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ingen ny klassiker mellan Sjarapova och Williams – amerikanskan drog sig ur turneringen

Från 2018
Serena Williams under presskonferansen där hon meddelade att hon drar sig ur årets Franska öppna pågrund av en bröstmuskelskada.
Bildtext Det blev ingen åttondelsfinal mellan Serena Williams och Maria Sjarapova.
Bild: All Over Press

Mötet mellan Serena Williams och Maria Sjarapova skulle bli en av måndagens absoluta höjdpunkter i Paris. Till alla tennisvänners stora besvikelse ställdes åttondelsfinalen in då Williams inte var kapabel att spela.

Mötet mellan de forna världsettorna hade bullats upp som måndagens största godbit i de Franska öppna. Det blev ändå inget av spektaklet då Serena Williams kallade till presskonferens där hon meddelade att hon drar sig ur turneringen.

– Jag har haft problem med min högra bröstmuskel vilket gör att jag inte kan serva ordentligt. Då är det också svårt att spela tennis, sade Williams på pressträffen.

– Det här är en extrem besvikelse då jag offrat tid från min dotter och familj för att vara här och spela.

Inte ens i 50-procentig form

Serena Williams började känna av skadan redan under lördagens match mot Tysklands Julia Görges.

– Det här känns väldigt svårt då jag älskar att spela mot Maria (Sjarapova). Jag har ändå lovat mig själv att inte spela om jag inte är i 50-procentig form.

Williams och Sjarapova har mött varandra 21 gånger av vilka Williams vunnit hela 19 stycken. Senast ryskan lyckades besegra Williams var 2004.

Sjarapova som är seedad 28:a i turneringen möter i kvartsfinal vinnaren från mötet mellan Garbiñe Muguruza och Lesia Tsurenko.

Diskussion om artikeln