Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Från fotbollsligan till VM – historisk El Said gör Salah sällskap i Ryssland

Från 2018
Abdallah El Said i farten för KuPS.
Bildtext I Kuopio lär fotbollsvännerna hålla tummarna lite extra för Egypten.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Abdallah El Said blir den första spelaren från den finska ligan att representera sitt land i VM i fotboll. Mohamed Salah blev givetvis uttagen till det egyptiska laget men det är ännu oklart när han kan göra comeback.

KuPS-mittfältaren Abdallah El Said har som planerat lämnat Kuopio för att förbereda sig inför VM. Idag var han en av de 23 spelarna som blev uttagna att representera Egypten som ska spela VM för tredje gången.

– Jag är väldigt stolt över att få representera mitt land i VM. Nu gäller det att vara redo mot Uruguay i öppningsmatchen. Vinner vi den så är allt möjligt, säger El Said på KuPS:s webbplats.

Under våren hann 32-åringen spela sju matcher för Kuopiolaget som resulterade i två målgivande passningar.

– Kuopio är en fin stad och jag har njutit av min tid i Finland. Tränaren Jani Honkavaara lärde mig mycket under en kort tid och jag fick spela viktiga matcher med tanke på VM-förberedelserna, fortsätter mittfältaren som inte kommer att återvända till KuPS efter VM.

HJK:s egyptiska anfallare Amr Gamal blev däremot inte uttagen till den slutliga VM-truppen.

Salahs form fortsättningsvis ett frågetecken

Hela det egyptiska folket hoppas att landets storstjärna Mohamed Salah ska hinna bli spelduglig efter axelskadan som han fick i Champions League-finalen mot Real Madrid.

Enligt det egyptiska fotbollsförbundet kommer Salah att ansluta sig till laget nu på lördagen, det vill säga sex dagar före öppningsmatchen mot Uruguay i Jekaterinburg.

I de övriga gruppspelsmatcherna möter Egypten värdnationen Ryssland och Saudiarabien.

Diskussion om artikeln