Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vilken är den bästa låten som handlar om sommaren? Rösta här!

Från 2018
Uppdaterad 18.06.2018 08:25.
Solbad på klippor i Eira, Helsingfors
Bildtext Sommaren är fylld av musik som vi både älskar och hatar.
Bild: Lehtikuva

Trots att vi är i början av sommaren har solen och det fina vädret gjort att terrasserna har öppnat för säsongen och musiken har börjat ljuda från alla tänkbara trattar och strutar.

Sommarklassiker, sommarlåtar, sommarhittar eller sommarplågor. Ni kan kalla dem vad ni vill men nu är det är igen dags för radiokanalerna att söka fram både de älskade och hatade låtarna som handlar om sommaren. Och observera att det är låtar där man i texten besjunger den vackra årstiden på olika sätt.

Hit hör alltså inte låtar som har blivit populära under sommaren men där texten handlar om något helt annat som till exempel Despacito som är en ren och skär låt om sex (men det har få upptäckt i och med att låten är på spanska).

Vilken är din favorit?

Vi har gett dig lite färdiga förslag men om din egen favorit inte finns med så är det bara att välja alternativet annan och fylla i låt och artist.

Skriv gärna också en motivering eller en härlig historia som du vill dela med dig.

Finns det någon låt som du upplever som en direkt sommarplåga har du också möjlighet att få din röst hörd om du också skriver en kort motivering.

Fyll också gärna i telefonnummer eller e-post så vi kan ta kontakt med dig.

Omröstningen är avslutad. Resultatet hör du på midsommardagen i Yle Vega mellan kl 14.03 – 16.
Fokus på poppiga sommarlåtar

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln