Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-gulddamen Perković kirrade nytt stadionrekord i Åbo

Från 2018
Sandra Perković vann diskustävlingen i Paavo Nurmi Games.
Bildtext Sandra Perković vann diskustävlingen i Paavo Nurmi Games.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Kroatiskan Sandra Perković fick bara ett lyckats kast i diskus i Paavo Nurmi Games. Men det räckte till seger, och inte bara det: hennes segerresultat 66,22 var samtidigt nytt tävlingsrekord.

En titt i resultatlistan visar att den tvåfaldige OS-vinnaren Sandra Perković är i form. Men å andra sidan lyckades hon bara i ett kast, för de övrigas del står det ett X i resultatprotokollet.

I första omgången fick hon till ett kast som bar 66,22 meter och det räckte till seger med klar marginal.

Silver och brons till Kuba

Silver i Paavo Nurmi Games gick till Kubas Yaimé Pérez som i femte kastomgången fick resultatet 63,81 meter. Tredje bäst i de småblåsiga förhållandena i Åbo var hennes landsman Denia Caballero med resultatet 62,93 meter. Det var Caballero som innehade det förra stadionrekordet 65,17 meter från år 2015 innan Perković ändrade på den saken.

Perković har vunnit OS-guld 2012 och 2016 samt VM-guld 2013 och 2017. Hennes säsongsbästa är 71,38 meter, medan personbästa är ytterligare tre centimeter bättre.

Sanna Kämäräinen var bästa finländare på sjunde plats med resultatet 54,91 meter. Salla Sipponen blev åtta med 54,65 meter. Nionde bäst var Helena Leveelahti som gjorde sitt säsongsbästa resultat när hon i sitt andra kast klarade 52,44 meter.

Resultaten i damernas diskus hittas här.

Diskussion om artikeln