Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NBA-rivalerna plötsligt överens mitt i heta finalserien – James och Curry nobbar Trump: ”Ingen vill ha en inbjudan”

Från 2018
LeBron James talar.
Bildtext Lebron James är en frontfigur också utanför planen.

Den amerikanska presidenten Donald Trump blir med all sannolikhet utan besök av mästarna i basketligan NBA – trots att finalserien fortfarande är i full gång. Superstjärnorna LeBron James och Stephen Curry är överens om att ingen vill besöka Vita huset.

– Det är typiskt av honom, jag är inte förvånad, sade Cleveland Cavaliers och hela NBA:s megastjärna LeBron James om att Trump dragit tillbaka sin inbjudan till Philadelphia Eagles.

Eagles vann mästerskapet i den amerikanska fotbollsligan NFL och blev traditionsenligt inbjudet till Vita huset för att träffa presidenten. Då flera spelare tackade nej ställde Trump in hela evenemanget.

– Vi har mycket frihet i vårt land – de har rätt att göra vad de vill på ett respektfullt sätt. Om de valde att inte besöka Vita huset har de rätten till det valet, sade James enligt NY Post.

Favorit i repris

James, som på egen hand håller Cavaliers på benen i finalserien mot Golden State Warriors, visste också att det inte blir något Vita huset-besök av NBA-mästarna.

– Oavsett vem som vinner den här serien vet jag att ingen vill ha en inbjudan – varken Golden State eller Cleveland kommer att göra ett besök där.

Stephen Curry, Golden State Warriors.
Bildtext Currys Warriors är favorit i finalserien.
Bild: EPA/PETER FOLEY

Warriors trepoängsspecialist Stephen Curry höll med rivalen.

– Jag håller med Bron och är ganska säker på att vi kommer att göra som vi gjorde i fjol om vi vinner.

Trump drog tillbaka Warriors inbjudan i fjol då laget inte visade större intresse för ett besök till Vita huset.

Årets finalserie står 2–0 till Warriors.

Diskussion om artikeln