Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

EIF:s fotbollsdamer vann över Kasiysi/Hiki

Från 2018
Fotbollsplan med spelare
Bild: Patric Westerlund

EIF:s fobollsdamer inledde juni månad med en bortamatch mot Kasiysi/Hiki. Fredag 1.6 klockan 20.15 var det avspark på Karakallio konstgräsplan. EIF-damerna kopplade grepp om matchen redan från början, och vann slutligen komfortabelt med 4-1.

- Vi gjorde en bra match, även om den korta, smala planen var svårspelad. Vi är vana med mycket utrymme, så att anpassa spelet till en betydligt mindre plan är alltid en utmaning. Förra säsongen hade vi svårt att få igång spelet på sådana planer, men den här våren har det fungerat bättre, säger EIF:s tränare Marco Werner.

Redan från start var det EIF som dominerade matchbilden, och det dröjde inte hemskt länge innan det första målet kom genom Ria Karjalainen som vid den bakre stolpen fick foten på ett lågt inlägg.

En stund senare kom mål nummer två, då Kyllike Soomets gjorde en lång löpning från sin position som vänster back och fick ett inlägg som hon slog i mål med mycket vilja.

I den andra halvleken utökade Carmela Grönqvist den grönvita ledningen till 3-0 då hon tog sig runt sin försvarare ute på vänsterkanten. Efter det lyckades även Hiki göra ett mål, innan Znar Ismaelsson fastställde slutresultatet när hon från nära håll slog in EIF:s fjärde mål för kvällen.

- Överlag är jag nöjd med matchen som helhet, spelarna stod för en jämn och stabil insats, säger Werner. Hiki försökte dra ner tempot och lite föll vi onödigt ner i deras tempo i andra halvleken, men så blir det lätt när matchbilden ser ut som den gjorde i fredags.

- Några spelare som förtjänar ett extra omnämnande denna gång är Ria Karjalainen och Noora Renström som jobbade väldigt bra på mittfältet, medan Kyllike Soomets visade mycket vilja och slet hårt på sin backposition. Också mittbacksparet Jenny Sundblom - Emma Westerdahl spelade säkert och gjorde en bra match.

Matchens lirare blev denna gång Ria Karjalainen.

Inför matchen fanns Hiki på andra plats i tabellen, men till den platsen steg nu EIF i och med denna seger.

Sin nästa match spelar EIF-damerna mot JäPS på Centrumplan onsdag 6.6, avspark klockan 20.00. Till den matchen saknas tyvärr stora delar av den vanliga öppningselvan, så matchen kommer att bli en stor utmaning då många spelare kommer att behöva spela på ovana positioner.

- Det är tråkigt att utgångsläget är som det är inför onsdagens match, men vi måste bara försöka lösa det och göra det bästa av situationen. Dock har vi fått med några nygamla spelare i laget under de senaste veckorna, vilket vi förstås är väldigt glada över, så några överraskningsnamn kommer att finnas med i truppen på onsdag. Därtill kommer antagligen också några yngre flickjuniorer att göra sin första match i damlaget. Det blir ingen lätt match för oss, men naturligtvis går vi ändå in för att försöka ta tre nya poäng, avslutar Werner.

Truppen 1.6: Jenni Möller, Kyllike Soomets, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl, Jill Illman, Carmela Grönqvist, Ria Karjalainen, Noora Renström, Znar Ismaelsson, Rebecka Mannström, Janina Broman, Ida Westerlund, Felicia Gröning

Text: Josefin Mannström

Bild: Patric Westerlund

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln