Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Arbetslöshetskassorna vinner då fackförbunden inte längre lockar - Fjäder: Facken måste förnya sig i kampen om medlemmar

Från 2018
Sture Fjäder ler med handen på hakan.
Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

YTK nådde 400 000 medlemmar i januari, och fick ifjol över 45000 nya får till sin flock. Samtidigt pekar gamla arbetsmarknadsbjässarna STTK:s och FFC:s medlemskurva neråt. Kassorna växer, fackförbunden krymper; vad beror det på och vad innebär det?

Det senaste decenniet har inte varit lindrigt för fackförbunden. Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC:s medlemsantal har sjunkit med sju procent de senaste fyra åren, cirka 72 000 betalande personer. För tjänstemannacentralen STTK ser det ännu mörkare ut: 90 000 borttappade medlemmar.

De högskoleutbildades fackförbund Akava är en av få vars medlemsantal ännu stigit, medan servicefacket Pam till exempel såg en ökning i samband med regeringens sparplaner 2015 - trenden pekar ändå inte uppåt på längre sikt.

Samtidigt får den obundna Allmänna arbetslöshetskassan YTK allt fler medlemmar. Förra året skrev 45 000 personer in sig i YTK och det ser lika bra ut i år. Orsaken är just oberoendet, tror vd Sanna Alamäki.

- Det som intresserar nya medlemmar är bland annat den obundenhet vi har. YTK är inte ett fackförbund och vi är inte kopplade till någon särskild bransch, säger Alamäki.

En grupp som söker sig till kassan är ungdomar födda mellan 1988 och 1995. Unga, under 30-åringar som enligt undersökningar inte gillar fackförbunden och de traditionella sätten att organisera sig arbetsmarknadspolitiskt. De utgör majoriteten av kassans nya medlemmar, men exakt hur stor andel kan Alamäki inte säga på rak arm. De som kommer till YTK är främst män.

- Vi har märkt att det är unga män som söker sig till oss och vi har därför börjat rikta delar av vår marknadsföring till dem. Vi försöker ju också förstås ha kvinnor men just männen har visat sig vara extra intresserade, berättar YTK:s sakkunniga på arbetslöshetsskydd Petja Eklund.

Enligt Eklund och Alamäki kan de unga kvinnornas frånvaro bero på att kvinnor i högre grad arbetar inom vårdbranschen, vars organiseringsmöjligheter ännu är omtyckta.

Fjäder: Fackförbunden måste vara fräscha och moderna

Trots att Akava, facket för högskoleutbildade, inte är i en kris - konstant ökning av antalet medlemmar sedan grundandet - vågar sig ordförande Sture Fjäder på en analys av hur fackförbunden ska gå till väga för att återfå sitt klientel.

- Organiseringsgraden är under tryck i Finland, vi håller ställningarna men de andra tacklar av, säger Fjäder.

- Man måste leva i nuet och berätta en story som gäller framtiden. Fackliga organisationer är väldigt bra på att berätta vad som har varit och vad man åstadkommit under historiens lopp i stället för att berätta vad man ska åstadkomma i framtiden.

Man måste vara fräsch och modern

- De frågor som kommer upp visar att det kanske inte alltid går med gamla lösningar.

Fjäder tror att nyckeln till att förnya intresset ligger i att bli mer relevant för medlemmarna.

- Dels måste vi ju hålla sysselsättningen uppe men man måste vara fräsch och modern. Vi har som mål att vara med i vardagen och skapa ett tilläggsvärde för den enskilde medlemmen, och då talar jag inte bara om kollektivavtal utan om annat.

Diskussion om artikeln