Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Durant matchens gigant – Golden State en seger från ny titel

Från 2018
Kevin Durant och Stephen Curry omgiven av journalister
Bildtext Kevin Durant var matchens lirare i den tredje finalen.
Bild: EPA/LARRY W. SMITH

Kevin Durant gjorde hela 43 poäng då hans Golden State Warriors besegrade Cleveland Cavaliers i den tredje finalmatchen i NBA. Golden State är nu nära sin andra raka titel.

I de två första finalerna har Stephen Curry varit Golden States stora stöttepelare och levererat i anfallsväg. I den tredje finalen mot Cleveland Cavaliers gjorde han bara elva poäng och i stället var det Kevin Durant som klev fram.

Durant gjorde det mesta rätt och satte personligt poängrekord i slutspelet med 43 pinnar då Golden State tog ett stort kliv mot en ny titel. Laget vann den tredje finalen med 110–102 och behöver nu bara en seger till för att vinna mästerskapet.

– Han gjorde en fantastisk match. Hans skott var otroliga, jag tror ingen annan spelare i världen än Kevin skulle ha sänkt de skotten. Det kändes som att varje gång vi behövde poäng så fixade han det, säger Golden States tränare Steve Kerr efter matchen.

Golden State vaknade efter paus

Durant gjorde 24 poäng i den första halvleken men trots det låg Golden State under med sex poäng i paus. I den tredje perioden tog laget sedan över kommandot. Stephen Curry började sätta sina skott medan Durant fortsatte att ösa in poäng.

Inför den sista perioden ledde Golden State med två poäng och till slut blev det alltså en åttapoängsseger. I Cleveland var Lebron James bäst i anfallsväg med 33 poäng men det räckte inte för laget i den tredje matchen.

James bjöd ändå på riktigt basketgodis tidigt i matchen då han dunkade efter att ha passat bollen till sig själv via tavlan.

Golden State Warriors kan säkra sin andra raka titel då den fjärde finalmatchen spelas under natten till lördag.

Resultat:

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 110–102

Diskussion om artikeln