Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Racefans: F1-säsongen 2019 tar slut i december – hände senast 1963

Från 2018
Uppdaterad 07.06.2018 18:39.
Chase Carey
Bildtext Chase Carey är chef på Formula One Group.
Bild: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Nästa år håller formel 1-säsongen på ända till december. Det exakta tävlingsprogrammet är inte fastslaget och det finns fortfarande utrymme för ett nytt lopp i Miami, skriver Racefans.net.

Nästa säsong ser ut att bli historisk: För första gången sedan 1963 kommer formel 1-förarna att tävla ännu i december.

Säsongsöppningen i Australien ska gå av stapeln den 17 mars och säsongens tredje tävling i Kina är den tusende i formel 1-historien. Den sista tävlingen i Abu Dhabi skjuts fram med en vecka så att den går av stapeln i december.

Att säsongen dras ut lämnar utrymme för en tävling i Miami i oktober och staden i den soliga amerikanska staten Florida är den enda potentiella nya tävlingsorten för 2019. Förhandlingar om tävlingarna i Tyskland, Belgien och Japan pågår ännu.

– Säsongen 2019 är ganska packad och klar. Vad gäller de två följande säsongerna förhandlar vi om eventuella nya tävlingar, sade Formula One Groups vd Chase Carey till Racefans.

Internationella bilsportförbundet FIA har inte publicerat det officiella programmet för säsongen 2019 ännu.

F1-förarna i farten i Kanada

Den pågående säsongen fortsätter i Kanada på veckoslutet. Mercedesföraren Lewis Hamilton leder på 110 poäng före Ferraris Sebastian Vettel på 96 och Red Bulls Daniel Ricciardo på 72 poäng.

Valtteri Bottas (Mercedes) är fyra på 68 och Kimi Räikkönen (Ferrari) femma på 60 poäng.

Diskussion om artikeln