Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsettan överraskade Yle Sportens tennisreferent i semifinalkrossen – ”Nu gäller det för Halep att vinna en Grand Slam-turnering”

Från 2018
Simona Halep är tennisstjärna.
Bildtext Halep kan vinna sin första Grand Slam-turnering i Paris.
Bild: imago/Xinhua/ All Over Press

Den spanska världstrean Garbine Muguruza hade ingenting att säga mot rumänska världsettan Simona Halep i semifinalen i Franska öppna. På en och en halv timme avfärdade Halep utmanaren och gick till Grand Slam-final för fjärde gången i karriären.

– Halep var överraskande bra och klart bättre än Muguruza, som varit så bra hittills i turneringen, säger Yle Sportens tennisreferent Janne Karinkanta direkt efter avgörandet.

– För några dagar sedan sade jag att Muguruza skulle vinna turneringen men i dag gjorde hon lite för många misstag för sitt eget bästa.

Halep vann matchen med 6–1, 6–4.

– Hon spelade som en världsetta, säger Karinkanta.

Stephens åter bättre i amerikanska mötet

I reprisen från US Open-finalen i fjol lyckades Sloane Stephens (världstia) slå Madison Keys (13:e i världen) igen. Stephens tog sig till final med 6–4, 6–4.

Sloane Stephens är tennisstjärna i USA.
Bildtext Stephens har vunnit en Grand Slam-turnering: US Open 2017.

– Den matchen bjöd inte på lika mycket tennigodis. Stämningen var lam både bland publiken och på plan, menar Karinkanta och blickar redan framåt mot en mycket intressant final.

– Om Halep och Stephens båda spelar lika bra som i dag blir det grymt spännande, säger han och vill inte kalla Halep favorit.

Det är upp till bevis för rumänskan som varit i Grand Slam-final tre gånger men aldrig vunnit.

– Trots att hon varit länge på världstoppen har hon aldrig fått till det. Nu gäller det för Halep att vinna en Grand Slam-turnering, säger referenten.

Finalen spelas på lördag.

– Stephens är en jäklig motståndare om hon spelar bra, säger Karinkanta men tillägger:

– Halep som bäst är bättre.

Diskussion om artikeln