Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadorna sätter stopp – karriären över för Peetu Piiroinen: ”Skulle inte byta bort en enda dag”

Från 2018
Peetu Piiroinen flyger i luften
Bild: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Snowboardåkaren Peetu Piiroinen väljer att avsluta sin karriär. Kroppen hålls inte längre ihop säger han till Yle om beslutet att sluta.

Peetu Piiroinen har varit ett av snowboardens största affischnamn i Finland i många år men nu väljer OS-silvermedaljören från 2010 att sluta. Orsaken är de många skadorna som han haft under sin karriär.

– Kroppen håller inte längre ihop. Det är alltid något som är sönder eller någon gammal skada som fortfarande påverkar, säger han till Yle.

Piiroinens främsta meriter är OS-silvret i halfpipe 2010 och slopestylebronset i X-Games 2012. Piironen tävlade också i OS i Sotji för fyra år sedan och i Sydkorea i vintras.

– Medaljen från Vancouver kändes inte så stor direkt men i efterhand är det en fantastisk upplevelse och minne. Tävlingskarriären var en fin tid och jag skulle inte byta bort en enda dag, säger han.

Trots att karriären nu är över för Piiroinen så kan det ändå hända att han kommer att synas till på tävlingar i Finland. Om kroppen tillåter kan det bli aktuellt att han ställer upp i FM någon gång.

Peetu Piirorinen, November 2010
Bildtext Peetu Piiroinen tog silver i OS 2010.
Bild: EPA

Diskussion om artikeln