Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Psykologen Vera Ribeiro rekommenderar regelbunden onani under fotbolls-VM: ”Avhållsamhet leder inte till något positivt”

Från 2018
Uppdaterad 10.06.2018 11:18.
Rui Patricio är fotbollsmålvakt.
Bildtext Portugals hopp mellan stolparna heter Rui Patricio.

Psykologen Vera Ribeiro har kommit ut med en bok om fotbollsspelares kärleksliv. I samband med det rekommenderar hon regelbunden onani under turneringen, skriver Daily Mirror.

Den portugisiska förstemålvakten Rui Patricios fru Vera Ribeiro är psykolog med specialkunnande i sexuella frågor och vet hur fotbollsspelarnas liv under storturneringar ser ut.

– Fotbollsspelarna borde inte avstå från att ha sex före matcherna men vi vet också att de inte alltid är i kontakt med sina familjer då, sade Ribeiro enligt Daily Mirror.

Att onanera regelbundet kan hjälpa till med att hantera oro och stress, menar Ribeiro.

– Avhållsamhet leder inte till något positivt.

Regler inom laget inte ovanliga

Alltid uppmuntras inte spelarna till att vara sexuellt aktiva under mästerskap. I VM 2014 var sex strikt förbjudet till exempel i det mexikanska landslaget.

– Om en spelare inte klarar av en månad eller 20 dagar utan samlag är han inte redo att bli proffs, sade tränaren Miguel Herrera till Reforma då.

– Jag är inte en doktor, jag vet inte om det är bra eller inte, sade franska tränaren Didier Deschamps för fyra år sedan. Fransmännen hade inte de mest klara reglerna:

– Allt beror på när, hur och hur mycket, sade Deschamps om spelarnas sex enligt The Local.