Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eriksson visar fin form – satte personligt rekord på ovan distans

Från 2018
Uppdaterad 10.06.2018 19:31.
Sandra Eriksson
Bildtext Sandra Eriksson vann 800 meters loppet i Stockholm.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Sandra Eriksson förbättrade sitt personliga rekord på 800 meter med 51 hundradelar i Stockholm på söndagen. Eriksson tog en överlägsen seger i loppet som avgjorde utanför det officiella programmet i Stockholms Diamond League-tävling.

IK Falkens Sandra Eriksson har inlett den här säsongen hoppingivande. Förra veckan löpte hon några sekunder sämre än sitt personliga rekord på 3000 meter och i dag putsade hon sitt rekord på den ovana distansen 800 meter.

Eriksson löpte 800 meter i Diamond League-tävlingen i Stockholm och vann loppet på 2.06,74. Tiden är en dryg halvsekund bättre än det tidigare rekordet som hon noterades för i SFI-mästerskapen i Pedersöre 2014.

Eriksson var i en klass för sig i Stockholm och vann med över tre sekunder före svenskan Sara Christiansson. Erikssons heat på 800 meter avgjordes utanför det officiella tävlingsprogrammet och förutom Eriksson bestod startfältet enbart av löpare från Sverige.

Korte fick inbjudan kvällen före tävlingen

Annimari Korte som löpte personligt rekord förra veckan fick en sen inbjudan till damernas 100 meter häck men åkte inte från Spanien där hon bor till Stockholm.

Korte tävlade i Salamanca på lördagen där hon löpte på 13,38.

– Jag tittade om det fanns ett passligt flyg från Madrid, men från Salamanca skulle jag inte ha hunnit i tid till Madrid, skriver hon på Twitter.

Samtliga resultat från Diamond League-tävlingen hittar ni här.

Diskussion om artikeln