Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollsdamerna har skakat av sig den bittra förlusten: ”Vi kan inte kasta in handduken”

Från 2018
Uppdaterad 12.06.2018 18:56.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM-kval i fotboll för damer: SRB - FIN (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Finlands chanser att nå VM minskade rejält i och med förlusten mot Österrike i fredags men laget vägrar ge upp. Nu måste vi vinna, det är det viktigaste, säger mittbacken Anna Westerlund inför tisdagens kvalmatch mot Serbien.

Finlands damlandslag har snabbt fått glömma den tunga förlusten mot Österrike i fredags. Redan i morgon fortsätter kvalet med bortamötet mot gruppfyran Serbien och då är det bara tre poäng som gäller.

Ska Finland ha någon chans att bli tvåa i gruppen och ta sig till VM måste laget ta nio poäng i de tre återstående kvalmatcherna. På tisdag möter man Serbien på bortaplan och kvalet avslutas sedan i höst med bortamatcher mot gruppettan Spanien och grupptvåan Österrike.

– Vi kan inte tänka så att chanserna att nå VM är små så vi kastar in handduken. Naturligtvis var vi besvikna i fredags men åtminstone jag tänker att nu måste vi vinna, det är det viktigaste.

– Nu tar vi en match i taget och vi vill vinna på tisdag. Vi ska göra Österrikes väg svårare och vi kommer ännu att möta dem, säger mittbacken Anna Westerlund på förbundets webbplats.

Anna Westerlund
Bildtext Anna Westerlund.
Bild: Jarno Kuusinen / AOP

Annorlunda matchbild att vänta

När kvalet sparkade igång i höstas var det Serbien som stod för motståndet i den första matchen. Då blev det tre poäng framför hemmapubliken i Helsingfors. Finland vann med 1–0 efter ett serbiskt självmål i den 79:e minuten.

– Vi vann tack vare ett självmål men vi lyckades bra i den matchen och det var en välförtjänt seger, säger Westerlund.

Efter den matchen har Serbien gjort väl ifrån sig i kvalet. Laget föll med uddamålet mot den överlägsna gruppettan Spanien och spelade sedan oavgjort 1–1 mot Österrike.

Natalia Kuikka tror att matchbilden på tisdag kommer att vara helt annan i höstens möte.

– Då höll vi mycket boll och Serbien satsade på försvar. Nu kommer de säkert att pressa högre upp i banan, åtminstone högre än senast. De har gjort goda resultat och självförtroendet är bra, säger hon.

Matchen mellan Serbien och Finland sänds direkt i TV2 och på Arenan på tisdag med start klockan 18.55. Anders Nordenswan refererar matchen på svenska.

Diskussion om artikeln