Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

Svidande förlust för EIF fotbollspojkar B17 i Tammerfors

Från 2018
Två fotbollsspelare.
Bildtext EIF:s Hugo Hakosalo.
Bild: Joni Estlander

Det gick inte vägen för EIF fotbollspojkar B17 när man mötte Ilves/2 i Tammerfors. Ilves/2 utnyttjade sina lägen effektivt och var bättre med 4 - 1.

Trots att flera av pojkarna tagit ledigt från sina sommarjobb för att delta i matchen, saknades ändå nästan hälften av lagets normala öppningselva på grund av skador och resor.

Bussresan från Ekenäs var inte heller den bästa tänkbara förberedelsen för en viktig match.

Med en vinst skulle EIF stiga mellan tre och fyra platser i tabellen och i praktiken säkra kontraktet i division 1 till hösten.

En förlust skulle betyda en fortsatt placering just ovanför nerflyttningsstrecket.

Planen i Hervanta är en av få naturgräsplaner i årets serie, och planens skick var inte heller den bästa med ojämna områden, tovor och gropar.

Nervöst i början

Matchen började lite nervöst för båda lagen.

Det var ändå EIF som nätade först. Hugo Hakosalo sköt bollen i bakre hörnet från straffområdets gräns efter snyggt framspel av Jakob Metzner och Kristoffer Ammondt.

Därefter hade EIF ett klart bättre grepp om matchen med kontroll över spelet medan Ilves mest koncentrerade sig på att försöka få lägen med långbollar.

Några farliga lägen lyckades EIF också skapa, men Robin Flinks nick just över målet var det närmaste man kom.

I slutet av första halvleken tacklades Flink bort från bollen på ett ganska diskutabelt sätt, men domaren lät spelet fortsätta och Ilves gjorde utjämningen på ett långskott.

Inte helt rättvist med tanke på matchbilden i första halvleken så det var frustrerade killar som gick till pausvilan.

Andra halvlek

Andra halvleken var jämnare än första och även Ilves försökte spela mera fotboll och inte bara skjuta långbollar.

2 - 1 ledingsmålet kom på ett inlägg som Ilves anfallare var först på och placerade i mål.

En stund senare utökade värdarna ledningen när de spelade sig igenom på högra sidan och placerade bollen i främre hörnet.

EIF försökte ännu sätta i en sista växel och ändrade speluppsättningen till mera offensiv. Några bra lägen fick man också, men avslutningarna misslyckades.

Istället var det Ilves som satte in 4 - 1 i slutminuterna efter en av EIF slarvigt spelad hörna.

Missnöje

Tränaren Robert Wahlstedt var inte nöjd med resultatet.

- En viktig match som vi borde ha vunnit. Frustrerande att vi inte kunde utnyttja våra egna chanser medan motståndarna lyckades från nästan alla lägen.

Av EIF:s spelare gjorde nykonfirmerade Jakob Metzner en bra match. Han verkade trivas riktigt bra på naturgräset och hade kontroll på sin del av mittfältet speciellt under första halvleken.

Nästa match spelas kommande lördag (16.6) i Esbo mot FC Honka/2, som ligger under nerflyttningsstrecket med bara två poäng mindre än EIF och lika många matcher spelade.

Det är alltså en match som EIF måste vinna för att hållas kvar i division 1.

Text och bild: Joni Estlander, hjälptränare

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln