Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Den tillfälliga bron över Karis stationsområde öppnar på fredag kväll

Från 2018
Uppdaterad 15.06.2018 09:17.
I förgrunden en tom asfalterad parkering. Längre borta syns en bro över en bangård samt en tillfälllig träbro. Karis järnvägsstations, en gul stockbyggnad, syns till höger.
Bildtext Den tillfälliga träbron för fotgängare och cyklister öppnar till veckoslutet.
Bild: Yle / Pia Santonen

Byggarbetarna färdigställer den tillfälliga bron vid järnvägsstationen i Karis på fredag. Från och med fredag kväll kan du igen cykla och gå över järnvägsspåren.

Under den gångna veckan har fotgängare kunnat ta gratistaxi två gånger per timme från vardera sidan av bron.

Byggplatschef Jussi Tukeva säger att bron blir klar sent under kvällen. Taxiskjutsen fortsätter fram tills att bron öppnar.

Rivningsarbetena fortsätter under veckoslutet. Natten mellan fredag och lördag (15-16.6) rivs brolocket som är ovanför spåren 6 och 7, det vill säga de två första från Karis centrum sett.

Stängs den tillfälliga bron kör taxina igen

Om den temporära gång- och cykelbron tillfälligt måste stängas under veckoslutet ordnas det transport till andra sidan bron, på samma sätt som tidigare i veckan veckan.

För bilister gäller det fortsättningsvis att köra en extra runda för att ta sig över eller i detta fall under järnvägen.

Artikeln uppdaterades 15.6 klockan 8.30 med uppgiften om att den tillfälliga gång- och cykelbron blir klar sent på fredag kväll.

Diskussion om artikeln