Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter förlust och dåligt spel – nu hotas saudiarabiska spelare av "straff"

Från 2018
Abdullah Al-Mayouf hade inte en lätt afton i öppningsmatchen i VM.
Bildtext Abdullah Al-Mayouf hade inte en lätt afton i öppningsmatchen i VM.
Bild: /All Over Press

Efter den pinsamma 0–5-förlusten i VM-öppningsmatchen mot Ryssland hotas Saudiarabiens fotbollsspelare med straffpåföljder.
– Många spelare kommer att straffas, säger ordföranden för Saudiarabiens fotbollsförbund Adel Ezzat, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

Den ryska nyhetsbyrån Tass skriver att de saudiarabiska spelarna hotas av disciplinära följder för den försmädliga förlusten i torsdags.

Enligt Tass har den saudiarabiska tidningen Al-Youm Assabaa citerat ordföranden för landets fotbollsförbund Adel Ezzat som sagt:

– Vi är väldigt missnöjda med förlusten. Resultatet är totalt otillfredsställande och återspeglar inte alls hur väl vi förberett oss.

"Kommer att straffas"

– Många spelare kommer att straffas, säger Ezzat och namnger målvakten Abdullah Al-Mayouf, anfallaren Mohammad Al-Sahlawi och backen Omar Hawsawi.

Saudiarabien har satsat hårt på VM bland annat genom att flitigt spela matcher och genom att skicka spelare till de spanska serierna för att utvecklas.

"Fiasko"

Enligt Tass har ordföranden för Saudiarabiens idrottskommitté Turki bin Abdulmohsen Al-Sheikh publicerat en video på Twitter där han skäller ut laget efter noter:

– Matchen var ett fiasko, sade Al-Sheikh.

Nu har spelarna drygt fem dagar på sig att förbättra spelet, lagets följande match är på onsdag mot Uruguay. Huruvida ledningens hot om straff och disciplinära följder hjälper återstår att se.

Egypten står för motståndet i den sista gruppspelsmatchen måndagen den 25 juni.

Diskussion om artikeln