Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Orienterarnas julafton – Jukola- och Venlakavlen direkt på tv idag

Från 2018
Uppdaterad 16.06.2018 19:35.
Programmet är inte längre tillgängligt
Jukolakavlen i orientering (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Orienterarnas julafton kallas Jukolakavlen för som den här gången samlar såväl orienteringseliten som glada motionärer i gropterrängen i Hollola. Följ med Venlakavlen klockan 13.45 i TV2 och Jukolakavlen i sommarnatten på svenska med start klockan 22.45 i TV1.

Venlakavlen har inte på många år haft ett finskt segrarlag. Även i år ser det ut som att segern skulle gå till ett svenskt eller norskt lag. Av de finska lagen känns SK Pohjantähti och Tampereen Pyrintö som de starkaste utmanarna. Men gropterrängen i Hollola bjuder på en hel del överraskningar för såväl eliten som motionärerna så överraskningar är möjliga.

I Jukolakavlen har det i förhandsspekulationerna mycket handlat om två lag, IFK Göteborg och Koovee från Tammerfors. Göteborg är fjolårssegrare och har tagit hem tiomila de två senaste åren. Koovee har ett tufft lag på fötterna. Då en orienterare som Jani Lakanen inte får plats i förstalaget tyder det på att Koovee har ett stenhårt lag på startlinjen.

Gropterrängen i Hollola kommer speciellt under nattens mörka etapper att ha en avgörande roll. Inget lag kommer troligtvis att avgöra segern på nattetapperna men någon kommer säkert att förstöra sina chanser i den svårorienterade Hollolaterrängen.

Yle bjuder på sommarnattsunderhållning genom hela Jukolakavlen med start klockan 22.45 i TV2 på svenska med Leif Lampenius och Torsten Smedslund i referentbåset.

Programmet är inte längre tillgängligt
Jukolakavlen i orientering (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln