Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kris i Ottawa efter anonyma och smaklösa nättrakasserier – familjen Karlsson pekar ut lagkamrats flickvän, Hoffman och Caryk nekar

Från 2018
Mike Hoffman och Erik Karlsson på isen.
Bildtext Mike Hoffman och Erik Karlsson på isen.
Bild: PHILIPPE BOUCHARD / Cal Sport Media / All Over Press

Den svenska hockeystjärnan Erik Karlsson och hans fru Melinda har i ett halvår fått ta emot ett stort antal motbjudande meddelanden på sociala medier. Efter att det framgått att Mike Hoffmans flickvän pekas ut som författare väljer Hoffman och Monika Caryk att slå ifrån sig. De vill nu att en oberoende instans går till botten med det hela.

Ottawa Senators svenska storstjärna gick i våras ut och meddelade att han och hans fru har förlorat sin ofödda son den 19 mars.

Bara två månader senare, den 4 maj, bad Melinda Karlsson på juridisk väg om skydd mot Monika Caryk – ingen annan än sin mans lagkamrats flickvän. Det skriver tidningen Ottawa Citizen.

Erik och Melinda Karlsson uppger att de sedan november 2017 fallit offer för ett stort antal anonyma nättrakasserier och påstår att Hoffmans flickvän ligger bakom dessa.

Sedan historien i början av veckan blossade upp i media gick Hoffman ut och nekade till anklagelserna.

– Det är 150 procent säkert att varken jag eller min flickvän Monika har något med dessa anklagelser att göra.

Erik och Melinda Karlsson.
Bildtext Erik och Melinda Karlsson.
Bild: MORA/Everett Collection/All Over Press

Paret Karlsson var ändå tydliga då de adresserade anklagelserna. De grövsta kommentarerna, som de alltså har mottagit från anonyma konton på sociala medier, har att göra med den ofödda sonen.

– Monika Caryk har kommit med många uttalanden som önskar att se mitt ofödda barn dött, uppgav Melinda Karlsson.

Enligt paret Karlsson skulle Monika Caryk ha postat över 1 000 negativa och nedsättande inlägg.

– Hon har också sagt att hon önskar att jag var död och att någon skulle "ta ut" min mans ben för att avsluta hans karriär, sade Karlsson.

Erik Karlsson besvarade inlägg

I mars svarade Erik Karlsson på ett uppseendeväckande inlägg på sitt Instagramkonto.

– Jag lider med barnet som inte hade en chans efter att Melinda under graviditeten tagit smärtstillande varje dag, skrev signaturen sandydandy45 under Karlssons ursprungliga inlägg.

Erik Karlsson svarade själv på inlägget.

– Hur vågar du. Du har skapat fejkkonton och köpt hackade konton i månader för att kunna trakassera mig och min fru men det här är ett nytt lågvattenmärke.

Efter att nyheten om att paret Karlsson pekar ut Hoffmans flickvän sipprade ut har den svenska stjärnan och hans fru lagt locket på.

Hoffman och Caryk nekar

Efter att ha hållit låg profil i några dagar valde Hoffman och hans flickvän att tala ut i en intervju med Ottawa Citizen.

Paret nekar till anklagelserna och vill i samarbete med Karlsson och Ottawa att tredje part nu ska gå till botten med det hela.

– För att vara ärlig har det varit en oerhört tuff vecka. Vi har medkänsla för det fruktansvärda som Erik och Melinda har tvingats gå igenom, säger Caryk.

Mike Hoffman på isen.
Bildtext Mike Hoffman var Ottawas tredje bästa poängplockare.
Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire/All Over Press

Målsprutan Hoffman tillhör Ottawas bästa anfallare och har under de tre senaste säsongerna varit topp-3 i lagets poängliga. Han slår ifrån sig.

– Jag tycker verkligen inte att det är okej att beskyllas för någonting utan bevis. Kommentarerna är och har varit fasansfulla. Vi har före den här intervjun inte haft någon möjlighet att försvara oss, säger Hoffman.

Caryk säger att hon blev medveten om Karlssons anklagelser den 22 mars, ett par dagar efter att barnet dog. Hon fick då ett mejl av NHL-spelaren Daniel Winniks fru.

– Hon sade att jag är en hemsk och otäck person. Hon anklagade mig för att ha skrivit negativa saker om att Erik och Melinda har förlorat sitt barn.

Vem flyttar?

Både Karlsson och Hoffman har kontrakt för nästa säsong med Ottawa men det har i månader ryktats om att båda spelarna kan komma att ingå i spelaraffärer.

Under de senaste dagarna har transferryktena av förståeliga skäl tagit fart. Att Hoffman och Karlsson spelar i samma klubb nästa säsong är en högoddsare.

– Det påverkar Mikes karriär. Det skadar mitt och Mikes anseende, speciellt under en tid då vi har möjlighet att umgås utanför hockeyn, säger Caryk.

Den 2 april spelade Erik Karlsson sin sista hemmamatch för säsongen i Ottawa.
Bildtext Den 2 april spelade Erik Karlsson sin sista hemmamatch för säsongen i Ottawa.
Bild: Daniel Lea/CSM/REX/All Over Press

Efter att uppgifterna blev offentliga har det varit den stora snackisen i NHL-kretsar.

– För några dagar senare stötte vi på den här artikeln i social media och plötsligt fanns den över allt. Vi har några gånger försökt träffa dem och gå till botten med det hela. Vi har ändå inte fått någon möjlighet att försvara oss.

Hoffman ville snacka

Hoffman säger att det har varit svårt att få till en diskussion med Karlsson. Han skickade direkt ett meddelande till Karlsson och sade sig vilja reda ut situationen.

– Först fyra dagar senare snackade han med mig om det. Jag sade att jag skulle vilja höra hans version av det hela. Han svarade då att "vi vet att det var Monika", säger Hoffman.

Att kvinnorna inte kommer särskilt bra överens sticker Caryk inte under stol med.

– Melinda och jag har inte varit bästa kompisar men vi har aldrig varit fiender.

Nu vill Caryk att det hela ska redas ut för att kunna rentvå sitt namn.

– Vi inser allvaret av trakasserier. Människors rykte är viktigt och det är vad som står på spel. Alla tar detta seriöst.

Diskussion om artikeln