Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vilken frispark! Kolarovs pärla gav Serbien smakstart på VM

Från 2018
Uppdaterad 17.06.2018 17:17.
Se Kolarovs snygga frisparksmål - Spela upp på Arenan

Aleksandar Kolarov blev Serbiens stora hjälte i den första matchen mot Costa Rica. Kolarov satte en snygg frispark i den andra halvleken och Serbien spelade hem tre poäng.

VM i Ryssland har bara pågått i fyra dagar men vi har redan fått se några riktigt snygga mål. Nachos kanon mot Portugal är ett exempel, Cristiano Ronaldos frisparkspärla i samma match ett annat.

I dag fick vi se ett nytt klassmål då Serbien besegrade Costa Rica med 1–0. Det var Serbiens lagkapten Aleksandar Kolarov som ordnade segern med ett riktigt snyggt frisparksmål.

Keylor Navas höll Costa Rica med i matchen och fick göra några svettiga räddningar i den första halvleken och i början av den andra men i den 57:e minuten sprack nollan.

Serbien fick en frispark några meter utanför straffområdet allt var upplagt för frisparksspecialisten Kolarov. Kolarov fick perfekt träff med vänsterfoten och skruvade bollen över muren och in i mål. Skottet var helt otagbart för Navas.

– Nu visar han varför han är så oerhört viktig för detta serbiska landslag, inte bara en klippa bakåt utan giftig också framåt. Inte ens en världsmålvakt som Keylor Navas kan rå på den där, säger Yle Sportens referent Janne Isaksson om målet.

Costa Rica som gjorde succé i VM för fyra år sedan och gick till kvartsfinal inledde matchen bra men mattades snabbt av. Lagets bästa målchans kom i den tolfte minuten men Giancarlo Gonzalez nickade högt över.

Efter Serbiens mål var Costa Rica tvungna att satsa offensivt men allt som ofta rann chanserna ut i sanden.

Resultat:

Costa Rica – Serbien 0–1
57 min 0–1 Aleksandar Kolarov

Diskussion om artikeln