Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömstart för Mexiko i VM – Lozano sänkte regerande världsmästarna Tyskland

Från 2018
Uppdaterad 17.06.2018 20:46.
Programmet är inte längre tillgängligt

Mexiko skrällde rejält i sin första match i VM. I en underhållande match slog man Tyskland och fick bästa tänkbara start på turneringen.

Mexiko stod inför en tuff uppgift i den första matchen i VM. På andra sidan plan väntade regerande världsmästarna Tyskland. Tyskland brukar starta sina mästerskap starkt och hade inför dagens match inte förlorat en VM-premiär sedan 1982.

Men den här gången kammade man noll. Mexiko vann matchen med 1–0 efter Hirving Lozano fullträff i den första halvleken.

– Det är VM:s överlägset största skräll och det är välförtjänt. Man spelar med en högre intensitet och har ett bättre passningsspel än ett stundtals ganska så lojt Tyskland, säger Yle Sportens expert Jani Lyyski.

Det var främst på kontringar som Mexiko skapade oreda för tyskarna och det var också så som ledningsmålet kom i den 35:e minuten.

Mexiko ställde om snabbt och Javier ”Chicharito” Hernandez hittade Hirving Lozano i straffområdet. Lozano fintade bort Mesut Özil och dunkade 1–0 bakom Manuel Neuer.

Ribban och stolpen räddade Mexiko

Mexikos ledning kunde ha blivit kortvarit. Några minuter efter Lozanos mål var Tyskland riktigt nära att kvittera. Toni Kroos slog en bra frispark som Mexikos målvakt Guillermo Ochoa tippade upp i ribban och ut.

Efter paus tog Tyskland över händelserna och tryckte på för ett kvitteringsmål. Laget slog in mängder med bollar i straffområdet men utan att hitta rätt. Närmast ett kvitteringsmål kom Julian Brandt i den 88:e minuten men hans volleyskott tog i utsidan av stolpen.

– Mexiko förtjänade den här segern. Vi spelade på samma sätt som i den sista träningsmatchen före VM men nu mötte vi ett bättre motstånd. Därför såg vårt spel ut som det gjorde i första halvlek, säger Mats Hummels efter matchen enligt Reuters.

På förhand var Tyskland storfavorit att vinna den här gruppen. Dagens resultat gör ändå att korten blandas om ordentligt. Förutom Tyskland och Mexiko spelar även Sverige och Sydkorea i samma grupp.

Resultat:

Tyskland – Mexiko 0–1
35 min 0–1 Hirving Lozano

Diskussion om artikeln