Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Atletico Madrid tecknade tre kontrakt på den franska VM-basen: "Vi tackar förbundet och tränaren för samarbetet"

Från 2018
Antoine Griezmann i VM-premiären mot Australien.
Bildtext Antoine Griezmann i VM-premiären mot Australien.
Bild: DIEGO AZUBEL / EPA / All Over Press

De franska spelarna Lucas Hernandez och Antoine Griezmann tecknade mitt under pågående fotbolls-VM nya kontrakt med sitt klubblag Atletico Madrid. Dessutom värvas en tredje VM-fransman till Spanien för en rekordsumma.

Klubbledaren Miguel Angel Gil Marin tog sig ända till Ryssland och Frankrikes VM-bas i Istria i Moskvaregionen för att teckna kontrakt med tre franska VM-spelare.

– Vi tackar förbundet och tränaren för samarbetet, skrev den spanska klubben på sin webbplats.

Den största Atleticostjärnan heter Antoine Griezmann som vann skytteligan i EM 2016. I landslaget har det blivit 29 mål på 49 matcher.

I torsdags meddelade anfallsstjärnan i spansk TV att han inte är intresserad av en flytt till FC Barcelona där sega rykten placerat honom.

27-åringen har förlängt kontraktet med ett år och stannar i Madridklubben till den 30 juni 2023. Han kom till Atletico från Real Sociedad sommaren 2014.

Lucas Hernandez uppe till höger och Thomas Lemar nere till höger.
Bildtext Lucas Hernandez uppe till höger och Thomas Lemar nere till höger.
Bild: imago/PanoramiC/All Over Press

Backen Lucas Hernandez har förlängt sitt kontrakt med två år som håller honom knuten till klubben till och med den 30 juni 2024. Hernandez har spelat i Atleticos A-lag sedan 2014. Lucas bror Theo representerar rivalen Real Madrid.

Även 22-årige mittfälaten Thomas Lemar har kritat på för Atletico Madrid. Han kommer från Monaco och enligt uppgifter till spansk media är övergångssumman över 70 miljoner euro – rekord för Atletico Madrid.

Diskussion om artikeln