Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Bouanane missnöjd med att stämplas som terrorist - överklagar domen

Från 2018
Uppdaterad 19.06.2018 17:06.
Salutorget i Åbo den 21 augusti.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Den 23-årige marockanen Abderrahman Bouanane som dömdes till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök, alla begångna i terroristiskt syfte tänker överklaga sin dom.

Egentliga Finlands tingsrätt gav sin dom i fredags gällande knivattacken i Åbo centrum den 18 augusti i fjol.

Bouananes försvarsadvokat Kaarle Gummerus säger till Yle att det fortfarande är oklart till vilka delar man ska överklaga domen men att man på onsdagen tänker meddela sitt missnöje med domen.

- Det är fortfarande oklart till vilka delar som vi kommer att överklaga domen men åtminstone är försvaret och min klient missnöjd med att tingsrätten ansåg att knivdådet var ett terrorbrott, säger Gummerus. Vår tolkning är att det endast handlar om dråp och dråpförsök.

Bounane anser sig inte vara en terrorist

Enligt Gummerus har han gått igenom domen i två timmar med sin klient idag, tisdag, men att de kommer att gå igenom den mer då en arabisk översättning är gjord.

- Vi gick igenom hur man kan tolka morden eller dråpen och om de kan anses vara gjorda i terroristiskt syfte. Enligt tingsrättens dom har min klient velat skapa kaos och rädsla bland befolkningen men det är inte något som han skriver under och därför väljer vi att överklaga domen.

Bounane erkände tidigare att han har gjort sig skyldig till dråp och dråpförsök.

- Min klient litar på mig och mitt omdöme vad gäller en överklagan till hovrätten, säger Gummerus.

Diskussion om artikeln