Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ottawa löste mobbningskrisen genom att byta bort Hoffman – Karlsson stannar i Senators, åtminstone tillsvidare

Från 2018
Erik Karlsson.
Bildtext Erik Karlsson har kontrakt med Ottawa i ytterligare en säsong.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Under den senaste tiden har det stormat kring NHL-klubben Ottawa Senators. Mike Hoffman, vars flickvän anklagats för mobbning, såldes två gånger under samma dag. Efter några timmar i San Jose blev han vidareslussad till Florida där Hoffman kan bli kedjekamrat med Aleksander Barkov.

Ottawas svenska stjärna Erik Karlsson och den nu tidigare lagkamraten Mike Hoffman har varit inblandade i en otäck skandal. Hoffmans flickvän uppges ha trakasserat familjen Karlsson som förlorade sitt ofödda barn i våras.

Stämningen mellan spelarna har varit väldigt inflammerad och nu har klubben löst konflikten genom att göra sig av med Hoffman som var lagets tredje bästa poängplockare förra säsongen.

Anfallaren såldes först till San Jose och därifrån vidare till Florida där han blir lagkamrat med bland annat Aleksander Barkov.

Bödker till Ottawa

I affären mellan Ottawa och San Jose fick Ottawa anfallaren Mikkel Bödker, backen Julius Bergman och sjätte omgångens drafttur år 2020. San Jose fick Hoffman, backen Cody Donaghey och femte omgångens drafttur.

Florida betalade i sin tur ett draftval i den andra omgången (2019), fjärde omgången (2018) och femte omgången (2018) till San Jose.

– Vi gjorde affären för att förstärka laget och förbättra kemin, ledarskapet och karaktären i omklädningsrummet och på isen, säger Ottawas GM Pierre Dorion.

Trots att Ottawa sålt Hoffman är Karlssons framtid i klubben inte cementerad. Svensken har ett år kvar på sitt kontrakt men det har redan länge ryktats om att även han kan vara på väg bort.

Diskussion om artikeln