Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mexikos aktier har stigit raketartat – ”El Tri” är nu storfavorit mot Sydkorea

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt

Från underdog till lågoddsare. Efter den imponerande segern över Tyskland är förväntningarna skyhöga på Mexiko inför kvällens match mot Sydkorea. Endast tre poäng duger.

Mexiko–Sydkorea, grupp F

Rostov Arena, klockan 18.00
Matchen sänds direkt i TV2 och på Yle Arenan med referat på svenska av Chriso Vuojärvi.

Mexikos läge: Eufori

“El Tri” spelade bländande kontringsfotboll mot regerande världsmästaren Tyskland och vann rättvist med 1–0. Insatsen har höjt förväntningarna till kosmiska nivåer och frågan är hur landslaget ”El Tri” klarar av att hantera pressen.

Räkna med att förbundskaptenen Juan Carlos Osorio kommer att göra förändringar i laguppställningen. Osorio har lotsat Mexiko i 49 landskamper och startelvan har aldrig varit den samma två matcher i rad.

Jonathan dos Santos i farten mot Polen.
Bildtext Får Jonathan dos Santos chansen från start?
Bild: imago/Newspix/All Over Press

Bredden i Mexikos trupp är av den kalibern att Osorio har råd att lufta på sitt manskap. Spelare som Jesus Manuel Corona och Jonathan dos Santos kan exempelvis gå in i öppningen utan att kvaliteten skulle lida.

Sydkoreas läge: Blytungt

Mexiko rev djupa fåror i det tyska försvaret med sina kontringar. Mot Sydkorea lär det bli ombytta roller.

Trots att Sydkorea öppnade VM med en 0–1-förlust mot Sverige lär man inte förivra sig i Rostov i kväll.

Sydkorea kommer sannolikt att ligga djupt och satsa på snabba och rätlinjiga omställningar.

Vänsterbacken Joo-Ho Park skadade baklåret mot Sverige och hans turnering är över. Han kommer att ersättas av Seung-Woo Lee. I övrigt förväntas Sydkorea inleda med samma spelare som startade mot Sverige.

Snackisen: Den mexikanska invasionen

Över 20 000 mexikanska fans förväntas till kvällens match.

I går kväll höll de ett sådant liv utanför det mexikanska landslagets hotell i Rostov att spelarna såg sig tvungna att komma ner och be om lugn och ro.

Rafa Marquez och en dryg handfull andra landslagsspelare sjöng tillsammans med fansen en stund innan den mexikanska VM-veteranen tog till orda och tackade för stödet. Därefter poängterade han att spelarna behöver sin nattsömn.

– De är otroliga och det är villkorslöst. Fans och laget tillsammans, med samma mål. Nu är det dags att vila inför morgondagen, kunde man läsa på landslagets twitter-konto.

Om gårdagskvällens träff mellan spelare och fans var sympatisk, så har de mexikanska supportrarna också utmärkt sig på ett negativt sätt under VM. Fifa har bötfällt det mexikanska förbundet för att fansen sjäng homofobiska ramsor i samband med matchen mot Tyskland.

Håll koll på: Mexikos effektivitet framåt

I uppståndelsen efter den historiska segern över Tyskland fick de sumpade mexikanska målchanserna knappt någon uppmärksamhet.

Mexiko hade otaliga lägen att punktera matchen, men man missade samtliga. Synar man de mexikanska resultaten i sömmarna så ser man en oroväckande trend – Mexiko har gjort bara två mål på sina senaste fem landskamper.

Referentens tips: Mexiko vinner

Sydkorea gav ett anemiskt intryck mot Sverige. Det här känns som en solid mexikansk seger om man lyckas sätta sina chanser. Mexiko–Sydkorea 2–0 känns som ett plausibelt tips.

Diskussion om artikeln