Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Strandvall använde sig av klassisk tändvätska: Det fanns folk som inte trodde att jag ryms i öppningen

Från 2018
Uppdaterad 26.06.2018 11:27.
Sebastian Strandvall.
Bildtext Sebastian Strandvall har stått för nästan hälften av Vasalagets mål.
Bild: All Over Press

Trots brakförlusten med 0–5 mot HJK litar VPS på sitt eget spel. Vi vill göra vår egen grej oberoende var vi spelar, säger lagkaptenen Strandvall.

Efter två imponerade ligasegrar med målskillnaden 7–2 föll VPS ner på jorden i Helsingfors. De regerande mästarna var steget före hela matchen och tog sin största seger för säsongen.

– Som bäst är HJK riktigt bra. Hemma lyckades vi hålla jämna steg med dem och i enskilda matcher finns det flera lag som klarar av att utmana dem, säger Sebastian Strandvall till Yle Sporten efter magplasket i Tölö.

De flesta lagen som besöker huvudstaden brukar uppträda passivt och låta HJK rulla boll. VPS försökte sig på en avvikande taktik som ändå inte bar frukt.

– Vi försöker vara modiga och kan vara det då vi vet vad vi gör. HJK lyckades ändå hitta luckor i vår press och sen förlorade vi även duellerna om långbollarna.

– Oavsett var vi spelar vill vi göra vår egen grej och litar på vårt spel.

Sebastian Strandvall betonar att det inte finns några genvägar till att spela en vinnande fotboll.

– Det kan låta som en kliché men vi måste fokusera på det dagliga arbetet. Vi är som bäst då vi har kontroll över bollen och kan variera anfallen. Vi behöver inte gräva ner oss efter förlusten mot HJK utan kollar istället på video och laddar om för lördagens bortamatch mot Kemi.

En argare Strandvall har levererat

Den 31-åriga lagkaptenen har visat upp en lysande form under den första halvan av ligasäsongen. Mittfältaren har stått för hela åtta av lagets tjugo fullträffar.

– Den största orsaken bakom målformen är att jag varit skadefri och har jobbat hårt under vintern. Lyckas man sätta ett par bollar ökar givetvis självförtroendet.

Strandvall passar även på att tacka kritikerna som inte trodde på hans kunnande inför säsongen.

– Folk skrev inför premiäromgången att jag kanske inte platsar i öppningen. Det gjorde mig lite arg och fungerade som tändvätska. Jag bestämde mig för att visa så att folket inte glömmer bort vem jag är, avrundar Sebastian Strandvall.

VPS ligger som bäst på en sjätte plats i ligan. Saldot efter 16 matcher är fem segrar, sex oavgjorda och fem förluster.

Sebastian Strandvall fungerar som expertkommentator för Yle Sporten under fotbolls-VM.

Diskussion om artikeln