Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny match mot bekant vitryss – Helenius: Jag spekulerar inte om det blir en knockoutseger

Från 2018
Robert Helenius firar seger, 2016.
Bildtext Robert Helenius säger sig vara redo för returmötet med Jurij Byhovtzev.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

I mitten av mars tog Robert Helenius en knapp seger över Jurij Byhovtzev i Estland. I augusti står ett returmöte på programmet då tungviktarna drabbar samman i Nyslott.

Segern i mars kom med domarrösterna 2–1 (77–79, 77–76, 75–78).Enligt vissa boxningsexperter kunde matchen mycket väl ha slutat i en förlust för den 34-åriga finländaren.

Matchen i mars är nu historia och Helenius blickar är riktade mot ”returmötet” den 11 augusti.

– Det ska bli fint att få gå en ny match mot Byhovtzev. Förra gången kunde jag inte njuta över huvud taget då jag skadade högra handen i första ronden. Det kändes som att någon slog mig med en hammare då jag slog med högern, berättar Helenius i ett pressmeddelande från boxningsgalans arrangör.

Handen är i skick igen

Helenius säger sig vara i form och att han har kunnat genomföra sina inplanerade träningspass. Finländaren berömmer sin vitryska motståndare men är säker på att han utgår som vinnare även den här gången.

– Han är en helt hyfsad boxare fast han inte har tillräckligt med kraft för att däcka sina motståndare. Han är ingen lätt motståndare men jag har mött betydligt farligare boxare.

– I augusti tar jag en klar seger. Jag börjar ändå inte och spekulera om jag knockar honom eller inte.

Robert Helenius saldo i proffsringen är 26 segrar och två förluster. 16 av segrarna har kommit på knockout.

Från tidigare stod det klart att Edis Tatli är boxningsgalans största dragplåster. Tatli möter fransmannen Marvin Petit i en match där finländaren försvarar sin EM-titel i lättvikt.

Diskussion om artikeln