Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bundesliga nästa för landslagsmittfältaren Fredrik Jensen – tecknade femårskontrakt med FC Augsburg

Från 2018
Fredrik Jensen springer efter bollen.
Bildtext Fredrik Jensen i farten för Twente.
Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press

Fredrik Jensen lämnar Nederländerna för spel i den tyska toppligan och FC Augsburg. Det meddelar Bundesligaklubben på onsdagen. Jag ser fram emot att få representera klubben, säger Jensen i en hälsningsvideo.

Det blev fyra år i FC Twente för Borgåbördige Fredrik Jensen. Efter att Eredivisie-säsongen 2017-18 slutade med en nedflyttning till den nästhögsta serienivån stod det klart att Jensen högst troligen skulle söka sig till grönare betesmarker. Nu står det klart att det bär av till Tyskland.

FC Augsburg meddelar på sitt Twitterkonto att Jensen skrivit på fram till år 2023.

– Jag är väldigt glad för att få skriva på för den här vackra klubben. Jag hoppas att jag får träffa alla er supporter så snabbt som möjligt, säger Jensen i videon.

Blir klubbkamrat med isländska VM-hjälten

FC Augsburg placerade sig på tolfte plats under Bundesligasäsongen 2017-18. I och med flytten kommer Jensen att bli klubbkamrat med bland andra den isländska VM-målskytten Alfred Finnbogason.

Brorsan Richard Jensen gjorde i sin tur ligadebut för Twente under den gångna säsongen. Det står ännu oklart ifall den äldre av bröderna stannar i Twente eller söker sig vidare. Richard Jensen har representerat Twente sedan 2013.

Också landslagsförsvararen Thomas Lam spelade i Twente den gångna säsongen, utlånad av Nottingham Forest.

Fredrik Jensen är ambassadör för Yle Sportens #ligatipset2018

Diskussion om artikeln