Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hetemaj fortsätter i Chievo med tvåårigt kontrakt

Från 2018
Uppdaterad 28.06.2018 15:26.
Perparim Hetemaj firar mål.
Bildtext Perparim Hetemaj stannar kvar i de gulblå.
Bild: Alesandro Di Marco / EPA / All Over Press

Finlands före detta fotbollslandslagsspelare Perparim Hetemaj stannar kvar i Romeos och Julias stad. Veronaklubben Chievo meddelade på torsdagen att man förlängt kontraktet med mittfältaren.

Perparim Hetemajs nya kontrakt med Serie A-klubben A.C. ChievoVerona håller honom kvar i klubben i två säsonger till. Dessutom innehåller kontraktet en option om ytterligare en säsong.

Den 31-årige Hetemaj hade ryktats vara på väg att lämna klubben, och enligt uppgift hade åtminstone Genova varit intresserad. Men nu är det klart att han stannar i klubben som han representerat de senaste sju åren.

Mittfältaren Hetemaj har spelat 209 matcher för klubben i den högsta italienska ligan Serie A, i vilka han nätat fyra gånger.

Med Coppa Italia medräknat har Hetemaj spelat 218 matcher för Chievo. Av alla icke-italienare är han trea i antal matcher. Framför sig har han brasilianaren Luciano med 316 matcher och fransmannen Nicolas Frey med 221 matcher.

I januari meddelade landslagets mittfältsrivjärn att han slutar i landslaget. Orsaken var bland annat att Finland inte kvalade in till VM och att belastningen att spela i klubb- och landslag blev för stor.