Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Colombia slog ut Afrikas sista hopp – Japan avancerar trots förlust mot Polen

Från 2018
Uppdaterad 28.06.2018 19:38.
Programmet är inte längre tillgängligt

Då Japan förlorade mot Polen hade oavgjort räckt i matchen mellan Colombia och Senegal för att bägge lagen hade avancerat till åttondelsfinal. Colombia lämnade ingenting åt slumpen utan slog ut Senegal och vann gruppen.

Inför den avslutande omgången toppade Japan grupp-H efter seger över Colombia och oavgjort mot Senegal. Polen som hade tappat möjligheterna att avancera från gruppen blev ändå en omöjlig nöt att knäcka för Japan.

Polen vann matchen med 1–0 efter mål av Jan Bednarek. Bednarek sköt in på volley efter Rafal Kurzawas inlägg.

Programmet är inte längre tillgängligt

Då Japan släppte in målet stod matchen mellan Senegal och Colombia 0–0 och med de resultaten hade Japan fått nöja sig med en tredje plats i gruppen – men Colombia vågade inte chansa på att Polen skulle hålla ut mot Japan.

Seger utan stjärnan James Rodriguez

Colombia kontrollerade händelserna i inledningen, men Senegal var nära att få en straffspark efter en snabb kontring i den 17:e minuten. Sadio Mané tacklades ner av Davinson Sanchez. Domaren blåste för straff men efter videogranskning bedömdes att tacklingen var godkänd.

Colombias tränare José Pekerman gjorde ett kontroveriellt byte redan i den 30:e minuten. Lagets största stjärna James Rodriguez som lidit av skadebekymmer slog näven i gräset i frustration då han blev utbytt till förmån för anfallaren Luis Muriel.

Den tillknäppta andra halvleken vaknade till liv då Yerry Mina nickade in Juan Quinteros hörna i den 74:e minuten.

Senegal var det sista afrikanska laget i VM med möjlighet att avancera till åttondelsfinal. Laget lyckades ändå inte skapa riktigt stora farligheter framför David Ospinas mål under hela matchen.

Nu går Colombia till åttondelsfinal som gruppetta medan Japan slutar tvåa i grupp-H.

För Senegals och Polens del är VM-äventyret över.

Senegal tog lika många poäng som Japan och slutade på exakt samma målskillnad. Inbördesmatchen lagen emellan slutade oavgjort men Japan drog på sig färre gula kort i gruppspelet och avancerar på basen av fair play-regeln.

Grupp H

Senegal – Colombia 0–1
74’ Mina 0–1

Japan – Polen 0–1
59’ Bednarek 0–1

Diskussion om artikeln