Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Reservbetonat Belgien knep ogynnsam gruppseger – förloraren England har enklare väg till VM-final

Från 2018
Uppdaterad 28.06.2018 23:41.
Programmet är inte längre tillgängligt
Belgien slog England efter mål av Adnan Januzaj - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

England och Belgien ställde upp med mycket reservbetonade manskap i gruppfinalen. Tränarna Gareth Southgate och Roberto Martinez lät sina nyckelspelare vila då båda lagen hade säkrat avancemang till åttondelsfinalen.

Det var oklart om lagen verkligen ville vinna eftersom grupptvåan skulle hamna i den på förhand sett betydligt lättare halvan i slutspelschemat. För gruppvinnaren väntade visserligen en åttondelsfinal mot Japan medan tvåan skulle hamna möta Colombia.

Matchen blev ingen spelmässig höjdare. Intensiteten var så pass låg att man kunde ha trott att det handlade om en träningslandskamp.

Adnan Januzaj stod ändå för en briljant insats då han fintade ut sina motståndare och sköt in 1–0 för belgarna i den 51:a minuten.

Målet var matchens enda och Belgien vann gruppen före England.

Belgien möter alltså Japan i åttondelsfinal men har på förhand sett en tuffare väg till final än England. Brasilien, Mexiko, Frankrike, Argentina, Uruguay och Portugal finns på Belgiens halva av slutspelsschemat.

England möter Colombia på den andra sidan av slutspelsschemat där de övriga lagen är Sverige, Schweiz, Spanien, Ryssland, Kroatien och Danmark.

Tunisien lämnade Panama på noll poäng

Panama och Tunisien möttes i den andra matchen i grupp-G. Lagen hade förlorat sina matcher mot England och Belgien och gjorde upp om gruppens tredje plats.

Programmet är inte längre tillgängligt
Wahbi Khazri var Tunisiens hjälte i segern över Panama - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Panama gick upp i ledning i den 33:e minuten då José Luis Rodrigues långskott ändrade riktning via tunisiern Yassine Meriah.

Tunisien höll mera boll och skapade fler målchanser. De två målen som behövdes för att slå Panama kom i andra halvlek.

Wahbi Khazri spelade fram till kvitteringen som sattes in av Fakhreddine Ben Youssef. Segermålet satte Khazri in själv en kvart senare.

Grupp G

England – Belgien 0–1
51’ Januzaj 0–1

Panama – Tunisien 1–2
33’ Självmål 1–0
51’ Ben Youssef 1–1
66’ Khazri 1–2

Diskussion om artikeln