Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Doughty skrev på jättekontrakt – blir bäst betalda backen i NHL

Från 2018
Drew Doughty med pucken
Bildtext Drew Doughty stannar i Los Angeles Kings.
Bild: Nick Wosika/Icon Sportswire

Drew Doughty kommer att fortsätta spela NHL-ishockey för Los Angeles Kings. Backen har skrivit på ett åttaårigt kontrakt värt 88 miljoner dollar.

Drew Doughty draftades av Los Angeles Kings sommaren 2008 och har varit klubben trogen under hela sin NHL-karriär. Och han kommer att stanna i klubben även under en lång tid framöver.

Doughty har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt men parterna har kommit överens om en förlängning. Doughty har skrivit på ett åttaårigt kontrakt.

– Drew är en av världens bästa backar och vi är naturligtvis väldigt nöjda över att han har skrivit på ett långt kontrakt. Det här är väldigt goda nyheter för vår organisation och för fansen, säger Kings general manager Rob Blake på klubbens webbplats.

Det nya kontraktet ger Doughty en lön på elva miljoner per säsong. Det gör honom till den bäst betalda backen i NHL. Det kan ändå komma att ändra då Erik Karlsson skriver på ett nytt kontrakt.

Drew Doughty hade sin poängmässigt bästa säsong i NHL förra säsongen då han gjorde 10+50=60 poäng i grundserien. Säsongen 2015–16 fick han ta emot Norris Trophy som ligans bästa back.

Diskussion om artikeln