Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oro i Uruguay efter Cavanis skada: ”Ont om tid”

Från 2018
Cavani ligger i gräset och håller sig för den vänstra vaden
Bildtext Cavani var tvungen att bryta åttondelsfinalen med en befarad vadskada.
Bild: /All Over Press

Det stack till och jag kunde inte fortsätta, säger Edinson Cavani om sin skada i åttondelsfinalen mot Portugal. Cavani sänkte Portugal med två bländande fullträffar men nu är den stora frågan om han kan spela i kvartsfinalen.

Uruguay är klart för kvartsfinal i VM. Laget besegrade Portugal i åttondelsfinalen med 2–1 och kommer att möta Frankrike i kvartsfinalen på fredag.

Edinson Cavani blev Uruguays stora hjälte med två vackra mål. I början av matchen nickade han in 1–0 på Luis Suarez precisa inlägg och i den 62:a minuten knorrade han in 2–1.

Cavanis två fullträffar var ändå inte det största samtalsämnet efter matchen. Då en dryg kvart återstod att spela var han tvungen att bryta matchen med en befarad skada i den vänstra vaden.

– Jag kände något, det stack till och jag kunde inte fortsätta. Jag hoppas att jag kan spela i kvartsfinalen. Jag ska göra allt jag kan så att jag får gå in på planen med mina lagkamrater.

– Det gör lite ont men vi får ser hur det känns i morgon, sa Cavani efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Cavani tog en löpning i straffområdet då han kände av skadan. Han signalerade direkt för byte och fick hjälp av Cristiano Ronaldo att lämna planen.

Cristiano Ronaldo hjälper Edinson Cavani av planen
Bildtext Ronaldo hjälpte Cavani av planen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Nästa match på fredag

Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez kan i nuläget inte säga något om skadan men uttryckte sin oro för Cavanis medverkan i kvartsfinalen.

– Det är ganska ont om tid, nästa match är om fem dagar men nu kommer vi att vila lite. Självklart är vi oroliga men vi vet inte exakt vad problemet är just nu. Det är besvärligt men vi får se hur det går, säger han.

Uruguay har så här långt gjort en stark turnering och visat upp ett stabilt försvarsspel. Laget har bara släppt in ett mål – Pepes kvittering i åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen ställs det uruguayska försvaret mot Antoine Griezmann, Kylian Mbappé och Olivier Giroud.

– Vi ställs mot en stark motståndare. Frankrikes styrka ligger i anfallet och ger man dem utrymme så kommer det att bli svårt. Vi kom till VM för att spela sju matcher och vi ska se om vi kan göra det, säger Oscar Tabarez.

Diskussion om artikeln