Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Stort pådrag på Erstan i Pargas då motorbåt kantrade - tre personer räddades ur vattnet

Från 2018
Uppdaterad 01.07.2018 13:11.
Helikopterbild av en motorbåt har kapsejsat i havet, flera båtar är på plats för att hjälpa.
Bildtext Gränsbevakningen har hört båtens ägare, som har berättat för myndigheterna att motorbåten kördes utan ägarens tillstånd då olyckan skedde.
Bild: Gränsbevakningsväsendet

En motorbåt med tre personer kantrade på Erstan utanför Airisto-hotellet i Pargas på lördagskvällen.

Gränsbevakningen har hört båtens ägare, som har berättat för myndigheterna att motorbåten kördes utan ägarens tillstånd då olyckan skedde. Båtens ägare var alltså inte ombord på båten.

Sjöräddningscentralen i Åbo fick ett meddelande om båten efter klockan 21. Det var landsvägsfärjan Sterna som lade märke till motorbåten och som larmade myndigheterna.

Sterna styrde också omedelbart mot den havererade båten för att hjälpa till och rädda de tre personerna som hade hamnat i vattnet.

Sjöräddningscentralen larmade flera enheter till olycksplatsen. En sjöräddningshelikopter, sjöräddningssällskapets båt, sjöbevakningen i Nagu samt polisens patrullbåt tillkallades på plats.

En förbipasserande fritidsbåt hann ändå rädda de tre personerna ur vattnet innan de första enheterna var på plats.

Enligt ögonvittnen hade motorbåten kört med väldigt hög fart då den plötsligt slog runt och kapsejsade.

En av de som var med i olycksbåten fördes med ambulans till ÅUCS för vård, resten av personerna granskades av akutvården på plats och ställe.

Artikeln uppdaterades 1.7.2018 klockan 10:44 med information om att båten hade tagits i bruk utan ägarens tillstånd, efter att Gränsbevakningen gett ut tilläggsinformation om olyckan.