Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Personbästa, årsbästa och avklarad EM-gräns för sprintern Oskari Lehtonen

Från 2018
Uppdaterad 01.07.2018 20:29.
Willem Kajander, Oskari Lehtonen, Samuli Samuelsson och Aleksi Lehto, U23-EM 2017.
Bildtext Oskari Lehtonen (andra från vänster) klarade av EM-gränsen.
Bild: Yle / Markku Rantala

21-årige sprintern Oskari Lehtonen visade prov på god form idag då han vann sprintkarnevalen i Jämsänkoski på tiden 20.88 på 200 meter. Tiden underskrider dessutom EM-gränsen till Berlin.

Lehtonens tid 20.88 är såväl nytt finskt årsbästa som personbästa för Lehtonen. Även tvåan i tävlingen, Roope Saarinen (Esbo IF) spräckte 21-sekunders gränsen för första gången i karriären.

I damtävlingen var den finska sprinterdrottningen Hanna-Maari Latvala etta på både 100 och 200 meter. Anna Hämäläinen kom in på andra plats.

Spjutkarnevalen i Pihtipudas en mager historia

Idag pågick även den traditionsenliga spjutkarnevalen i Pihtipudas. Eftersom flera stora namn, såsom Antti Ruuskanen och Tero Pitkämäki gav återbud, lämnade resultaten en hel del att önska.

Inte en enda av de tävlande spräckte ens 80-metersgränsen. Bäst var australiensaren Hamish Peacock med resultatet 79,56.

Spjutlöftet Oliver Helander kom in på andra plats på anspråkslösa 77,67, vilket även var hans enda giltiga resultat i tävlingen.

– Idag kastade jag för dåligt. 77-meter är ett rätt bra grundkast, men de andra var rätt så usla, sade Helander efter tävlingen.

Helander kastade inte alla kast, vilket vållade en del huvudbry för den spjuttokiga publiken. Helander själv intygar dock att allt är som det ska vara.

– Lite kände jag av i armbågen, men inte något desto mer. Jag hade klarat av alla kast om det varit en viktigare tävling, konstaterar Helander.

Diskussion om artikeln