Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Komarov flyttar till New York – klar för Islanders: ”En legendarisk klubb”

Från 2018
Leo Komarov.
Bildtext Leo Komarov har gjort sitt i Toronto.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Leo Komarov kommer att spela NHL-ishockey för New York Islanders under de kommande fyra åren. Komarovs kontrakt är värt tolv miljoner dollar.

Sommaren brukar betyda full ruljans på spelarmarknaden i NHL. Från och med den 1 juli får klubbarna börjar skriva nya kontrakt.

Leo Komarovs kontrakt med Toronto Maple Leafs gick ut den sista juni och nu har han gjort klart med en ny klubb. De senaste dagarna har det spekulerats i att New York Rangers och Columbus Blue Jackets skulle vara tänkbara nya adresser men valet föll på New York Islanders.

Komarov har skrivit på för fyra år med klubben och kommer att förtjäna tre miljoner dollar per säsong.

– Tiden i Toronto gav många fina och minnesvärda upplevelser i Kanadas ishockeyhuvudstad. Nu ser jag fram emot tiden i New York och att få spela för Islanders supportrar. Det handlar om en legendarisk klubb, säger Komarov i ett pressmeddelande.

Återförenas med Lou Lamoriello

I Islanders kommer Komarov att återförenas med Lou Lamoriello som var general manager i Toronto mellan 2015 och 2018. Komarov medger för Ilta-Sanomat att Lamoriello, som nu är general manager i Islanders, spelade en central roll i att valet föll på klubben.

– Jag känner Lou väldigt bra och förtroendet mellan oss är ömsesidigt. Speciellt förra året då det var lite strul utanför isen var han väldigt bra och rättvis.

– Lou är en person som jag kan lita på och det är fint att det finns en person i Islanders som jag känner bra. Det hjälper också till då man ska anpassa sig till klubben, säger Komarov till tidningen.

Komarov har spelat i Toronto under hela sin NHL-karriär. Sammanlagt blev det 327 matcher och 122 poäng i klubben. Sin poängmässigt bästa säsong hade Komarov 2015–16 då han gjorde 36 poäng på 67 matcher.

Leo Komarov spelar ishockey för Toronto Maple Leafs i NHL.
Bildtext Leo Komarov spelade fem säsonger i Toronto.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Även Filppula till klubben – Tavares lämnar

Leo Komarov kommer också att bli klubbkamrat med Valtteri Filppula i New York Islanders. Filppula som senast spelat för Philadelphia Flyers har skrivit på för en säsong.

På söndagskvällen blev det också klart att Islanders lagkapten John Tavares lämnar klubben och flyttar till Toronto Maple Leafs.

New York Islanders har missat slutspelet i NHL de två senaste säsongerna. Klubben hade sin storhetstid i slutet av 1970- och början av 80-talet. Mellan 1980 och 1984 vann klubben fyra raka Stanley Cup.

Diskussion om artikeln