Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Söndersmulade nachos och sänkta sombreron – Mexiko utslaget ur VM efter Neymar-show

Från 2018
Uppdaterad 02.07.2018 19:52.
Programmet är inte längre tillgängligt

Söndagskvällen bjöd på två ytterst sevärda åttondelsfinaler. Ryssland och Kroatien krånglade sig vidare till kvartsfinal via straffsparkar. Idag var det Mexikos tur att utmana den största guldfavoriten av alla: Brasilien. Mexikanerna gjorde vad de kunde men det räckte inte. 2-0 till brassarna som avancerar till kvartsfinal.

Lagom till middagstid var det uppdukat för fotbollsfest då Mexiko utmanade de stora guldfavoriterna Brasilien. Fram med nachosen och på med Sombreron!

Och det var mexikanerna som hade mest krut i fötterna under de första minuterna. Mexiko fick diktera speltempot och den brasilianska motorn knackade kallt igång. Ett Mexiko, som aldrig förr har gjort mål mot Brasilien i en VM-match, och som dessutom förlorat gruppfinalen mot Sverige med 0-3.

Med kvarten spelad hade Mexiko haft två-tre farliga målchanser, Brasilien en. Mexikanerna var klart mer konstruktiva med bollen och brassarna tvingades till täckta skott och bollrensningar.

Det tog nästan 25 minuter för brassarna att vakna till och börja skapa farligheter framför Mexikos mål. Då svängde pendeln.

Farlighet på farlighet lyckades brassarna vaska fram, men utan att sätta bollen i nätmaskorna då Mexiko höll ställningarna.

Efter en halvlek utan mål och utan tilläggstid hölls ställningen vid 0-0.

Neymar låg bakom Brasiliens bägge mål

Brasilien lättade inte på gasen i början av andra halvlek, och det gav utdelning nästan omedelbart. I den 51:a matchminuten stod Neymar för ett fantastiskt anfall och fick äran att själv toffla in bollen i ett vidöppet mexikanskt mål.

Brassarna hade tydligt tagit kommandot i matchen, men det hade kunnat gå illa efter en farlig mexikansk omställning efter en timme spelad, men Alisson tippade det farliga avslutet över ribban.

Även om Brasilien skapade flera farligheter höll sig mexikanerna hyfsat bra med i kampen om segern även i den andra halvleken.

Den brasilianska segern säkrades ändå slutligen i den 89:e matchminuten då Neymar frispelade Roberto Firmino som punkterade matchen i i princip tomt mål.

Brasiliens seger kom ändå inte helt smärtfritt. Backen Casemiro drog på sig sitt andra gula kort under matchen och missar kvartsfinalen, vilket är ett massivt bakslag för Brasilien.

Bollinnehav 46%-54%
Skott på mål 10-1
Skott utanför 7-4
Hörnor 8-7
Offsides 0-2
Regelbrott 6-18
Gula kort 2-4
38' Gult kort: E. Álvarez, Mexiko
43' Gult kort: F. Luis, Brasilien
Resultat i halvtid: Brasilien 0, Mexiko 0
46' Mexikos byte: Miguel Layún in, R. Márquez ut
51' Mål Brasilien: Neymar
55' Gult kort: H. Herrera, Mexiko
55' Mexikos byte: J. dos Santos in, E. Álvarez ut
59' Gult kort: Casemiro, Brasilien
60' Mexikos byte: R. Jiménez in, J. Hernández ut
77' Gult kort: C. Salcedo, Mexiko
80' Brasiliens byte: Fernandinho in, Paulinho ut
86' Brasiliens byte: R. Firmino in, P. Coutinho ut
88' Mål Brasilien: R. Firmino
91' Brasiliens byte: Marquinhos in, Willian ut
92' Gult kort: A. Guardado, Mexiko
Slutresultat: Brasilien 2, Mexiko 0

Diskussion om artikeln