Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Veteranens födelsedagspresent: Nytt kontrakt med San Jose

Från 2018
Joe Thornton i San Jose Sharks
Bildtext Joe Thornton stannar i San Jose Sharks.
Bild: Russell Lansford/Icon Sportswire

Joe Thornton ville stanna i San Jose och klubben ville ha honom kvar. Därför var det inte speciellt svårt att komma överens om ett nytt kontrakt. Thornton skrev på för en säsong på sin 39:e födelsedag.

Joe Thorntons långa NHL-karriär får en fortsättning. Det är nu klart att han kommer att spela för San Jose Sharks även nästa säsong.

– Joe har blivit ett ansikte utåt för hela organisationen sedan han kom hit 2005. Det han gjort under sin karriär placerar honom bland de bästa spelarna någonsin. Han förde laget till en ny nivå och är fortsättningsvis en av de bästa tvåvägscentrarna i ligan.

– Ingen älskar ishockey så mycket som Joe Thornton och hans ledaregenskaper både på och utanför isen har bidragit stort till klubbens framgångar, säger Sharks general manager Doug Wilson.

San Jose skriver inte hur mycket det nya kontraktet är värt men enligt medieuppgifter i USA kommer Thornton att förtjäna fem miljoner dollar kommande säsong.

Thornton som inledde sin karriär i Boston har spelat 1493 grundseriematcher i NHL och gjort 1427 poäng. Förra säsongen förstördes av en skada och han spelade bara 47 matcher i grundserien.

Thornton ligger på 16:e plats i alla tiders poängliga i NHL. Ett pinnhål före honom ligger Teemu Selänne.

San Jose har också förlängt kontraktet med Tomas Hertl. Tjecken kommer att stanna i klubben i ytterligare fyra säsonger.