Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mexikos syrliga kritik mot Neymar: ”En skam för fotbollen”

Från 2018
Uppdaterad 03.07.2018 12:25.
Programmet är inte längre tillgängligt

Neymars beteende i åttondelsfinalen mot Mexiko blev en stor snackis. Stjärnan vred sig i smärtor efter en till synes lätt stämpling och sågas nu ordentligt. Fotboll är en sport för män inte clowner, säger Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio

Neymar låg bakom Brasiliens seger då laget slog ut Mexiko och avancerade vidare till kvartsfinal. Neymar petade själv in 1–0 och var även inblandad i Roberto Firmonos 2–0-mål.

Men det var inte målen som blev det stora samtalsämnet efter matchen. I stället hamnade Neymars beteende i fokus.

I mitten av den andra halvleken fick han en lätt stämpling på benet av Miguel Layun. Neymar reagerade kraftigt och låg en god stund och vred sig i gräset.

– Han trampade på mig, så kan man inte göra. Det är inte schysst, säger Neymar efter matchen.

Neymar ligger i gräset
Bild: /All Over Press

Layun: Borde han göra något annat

Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio kom med vass kritik efter matchen och tyckte att Neymar ofta överdriver.

– Vi hade kontroll på matchen och mycket tid går förlorad på grund av en spelare. Matchen stoppades alldeles för ofta. Det här är en skam för fotbollen och ingen bra reklam för barn som sitter hemma och ser matchen på tv. Fotboll är en sport för män och inte för clowner, säger Osorio.

Miguel Layun är inne på samma linje och menar också att det inte var avsiktligt att trampa på Neymar.

– Jag nuddade i honom lite men det var för att han försökte blockera mig då jag skulle hämta bollen. Jag tittade inte på honom utan på bollen. Domaren sa också att jag inte gjorde det avsiktligt.

– Om Neymar inte vill bli rörd så borde han göra något annat. Om han vill ligga ner så kan han göra det i sitt eget hem, säger Layun.

Neymar säger att han inte påverkas av det som motståndarna säger eller det som media rapporterar om honom.

– Jag tar inte åt mig kritik, varken positiv eller negativ. Jag väljer att bara fokusera på det som sker på planen. Därför har jag nobbat media i de två senaste matcherna, säger han.

Källor: ESPN, The Guardian, STT.

Diskussion om artikeln