Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokinen redo att ta mindre roll för att förlänga NHL-karriären – spel i Europa intresserar inte

Från 2018
Jussi Jokinen i Vancouvers tröja
Bildtext Jussi Jokinen avslutade förra säsongen i Vancouver.
Bild: Bob Frid/Icon Sportswire

NHL är fortfarande målet. Där vill jag spela och det tränar jag för, säger Jussi Jokinen som just nu är utan kontrakt och letar efter en ny klubb. Jokinen var med om ordentlig flyttrumba förra säsongen då han spelade för fyra olika klubbar.

Säsongen 2017–18 blev allt annat än stabil för Jussi Jokinen. Han inledde säsongen i Edmonton Oilers dit han flyttade efter tre år i Florida Panthers. Men tiden i Edmonton blev kort och efter endast 14 matcher skeppades han iväg till Los Angeles Kings.

I Los Angeles stannade han i två månader innan det bar iväg till Columbus Blue Jackets för att sedan avsluta säsongen i Vancouver Canucks.

– Det var en annorlunda säsong. Då jag blir gammal får jag minnas tillbaka att jag spelade en sådan säsong, säger Jokinen till Yle.

Jussi Jokinen skjuter pucken.
Bildtext Jokinen gjorde 18 matcher för Los Angeles Kings under hösten och vintern.
Bild: Steven King/Icon Sportswire/All Over Press

Hoppas på nytt kontrakt

Trots den svaga säsongen vill Jokinen inte ge upp NHL-karriären. Just nu är han utan kontrakt men hoppas hitta en ny klubb till hösten. Att spela i Europa intresserar inte 35-åringen.

– NHL är fortfarande målet. Där vill jag spela och det tränar jag för. Realiteten är just nu att det inte finns så mycket att välja mellan, säger han.

Jokinen har också insett att det kanske inte finns någon plats för honom i toppkedjorna i klubbarna och han är redo att ta en mindre roll. Han spenderar just nu sommaren i Finland och den går i träningens tecken.

– Snabbheten måste träna mer på nu än då jag var yngre, säger han.

Får Jokinen ett nytt kontakt till hösten kan han nå upp till 1000 grundseriematcher. Just nu har han spelat 951 matcher och gjort 563 poäng.