Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrällar direkt i Wimbledon: Kvalspelare slog ut Sjarapova

Från 2018
Marija Sjarapova i Wimbledon
Bildtext Marija Sjarapova har gjort sitt i Wimbledon.
Bild: Rob Prange/REX/All Over Press

Marija Sjarapovas första turnering i Wimbledon på tre år tog slut direkt. Sjarapova förlorade i den första omgången mot Vitalia Diatjenko. Även den dubbla mästaren Petra Kvitova är utslagen.

Alla gånger som Marija Sjarapova spelat i Wimbledon tidigare har hon gått vidare från den första omgången men i år blev det respass direkt. Sjarapova som spelade i turneringen för första gången sedan 2016 föll mot kvalspelaren Vitalia Diatjenko med 1–2 i set.

Sjarapova, mästare i Wimbledon 2004, vann första set och ledde det andra med 5–2. Diatjenko hade ryggproblem under matchen men lyckades ändå vända och vinna drabbningen som pågick i över tre timmar. Segersiffrorna skrevs 6–7, 7–6 och 6–4.

– Jag spelade lite för defensivt i matchen. Hon var här för att vinna och det gjorde hon, säger Sjarapova efter matchen.

Även den dubbla Wimbledonmästaren Petra Kvitova får åka hem efter den första omgången. Kvitova förlorade mot den oseedade vitryskan Aliaksandra Sasnovich med 1–2 i set. Sasnovich vann det tredje och avgörande setet med 6–0.

– När jag var yngre spelade jag alltid bättre i grand slam-turneringar än i övriga turneringar. Nu är det tvärtom, säger mästaren från 2011 och 2014.

Världsettan Simona Halep hade inga problem att ta sig vidare till den andra omgången. Halep besegrade Kurumi Nara i två raka set.

Nadal: Positiva känslor

I herrarnas turnering gjorde världsettan Rafael Nadal processen kort med Dudi Sela i den första omgången. Nadal vann matchen i tre raka set (6–3, 6–3 och 6–2).

– Jag är glad att jag är vidare och den här matchen gav mig positiva känslor, säger Nadal efter segern.

Novak Djokovic är också vidare i turneringen efter 3–0 i set mot Tennys Sandgren.

Diskussion om artikeln