Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uppgifter: Dallas hetaste alternativet för Erik Karlsson – Heiskanen kan ingå i trejd

Från 2018
Erik Karlsson.
Bildtext Många klubbar rycker i Erik Karlsson.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Enligt The Athletic ligger Dallas Stars bäst till för att värva den svenske stjärnbacken Erik Karlsson. I utbyte mot Karlsson kan Ottawa bland annat få Miro Heiskanen.

Det har under en längre tid spekulerats i att Erik Karlsson är på väg att lämna Ottawa Senators efter tio säsonger i klubben.

Karlsson har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt men Ottawas general manager Pierre Dotion gav nyligen andra klubbar tillåtelse att förhandla med stjärnbacken. Enligt The Athletic (bakom betalmur) har Karlsson nobbat ett åttaårigt kontrakt värt 80 miljoner dollar med Ottawa.

Klubbar som Vegas, Tampa Bay, New York Rangers och Columbus har rapporterats vara på jakt efter Karlsson men enligt The Athletic verkar Dallas Stars vara den hetaste kandidaten att värva honom.

Men för att Dallas ska kunna knyta till sig Karlsson så kommer det att kosta. Och enligt The Athletic är Ottawa intresserade av Miro Heiskanen. Heiskanen draftades av Dallas som tredje spelare förra sommaren och han väntas göra NHL-debut i höst.

Miro Heiskanen i mitten efter draften
Bildtext Miro Heiskanen draftades förra sommaren.
Bild: Patrick Gorski/Icon Sportswire

Heiskanen kommer troligen att vara ett ansikte utåt för Dallas under många år framöver och enligt journalisten Chris Stevenson vill klubben i stället släppa Julius Honka till Ottawa.

Honka har tillhört Dallas sedan säsongen 2014-15. Förra säsongen gjorde han 42 matcher i NHL med 1+3=4 poäng som saldo.

Diskussion om artikeln