Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Sex personer vill bli kommundirektör i Pyttis

Från 2018
Pyttis kommunhus.
Bildtext Vem kommer att sitta vid direktörsbordet i Pyttis kommunbyrå från och med den 1 februari 2019? Det klarnar i september.
Bild: YLE/ Kim Wiik

Totalt sex personer ansöker om att få bli kommundirektör i Pyttis. Kommunen kommer att intervjua tre av dem.

De som sökt tjänsten är MBA Eija Grönholm från Pyttis, diplomingenjör Jarmo Juhani Otto Härkönen från Helsingfors, ekonomiemagister Timo Kiviaho från Helsingfors, ekonomiemagister Raimo Laaksonen från Åbo, filosofiemagister Harri Lapinoja från Vanda och jurismagister Taneli Tuomaala från Uleåborg.

Dessutom har en person gett sitt medgivande för tjänsten.

- Vi söker en person som har viljan och förmågan att göra Pyttis till prototypen för en en liten framgångsrik kommun, och glädjande nog finns det bland de sökande personer med just de egenskaperna, säger kommunens styrelseordförande Jyrki Metsola.

Intervjuer i augusti - väljs i september

Kommunstyrelsen möttes på torsdag och beslöt att kalla två av de sökande till intervju, nämligen Timo Kiviaho och Taneli Tuomaala.

Kommunstyrelsen kommer dessutom att intervjua den person som gett sitt medgivande till tjänsten. Personen i fråga vill i det här skedet vara anonym.

Intervjuerna kommer att ske i början av augusti. Kommunstyrelsen gör sitt beslut i frågan den 3 september och kommunfullmäktige väljer slutligen ny kommundirektör den 10 september.

Den nya kommundirektören inleder sin tjänst först som tf kommundirektör i november. Sin tjänst som kommundirektör inleder den nya kommundirektören den 1 februari 2019.

Diskussion om artikeln