Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Tommy Körberg inför Allsång på Skansen: "Alla kan verkligen inte sjunga, men det är bra för hälsan!"

Från 2018
Tommy Körberg i färggranna glasögon och med Stockholm i bakgrunden.
Bildtext Tommy Körberg
Bild: SVT / Janne Danielsson

Den folkkäre artisten Tommy Körberg är mycket glad inför sitt uppträdande på allsången, ändå berättar han gärna att han är av den bestämda åsikten att alla inte kan sjunga.

– Det hörs ju när folk öppnar munnen, men det handlar ju inte om det heller, utan om att man öppnar hjärtat.

Körberg berättar vidare att han tagit del av forskning som visar att sång är betydligt hälsosammare än sport.

– Om man har lågt blodtryck så höjs det när man sjunger och har man högt så sänks det! Sång är alltså inte bara hälsosamt för själen utan för hela kroppen.

Om Körberg plötsligt skulle få erbjudande att sjunga en duett med någon känd artist, levande eller dö, skulle han utan att tveka genast välja Joni Mitchell.

- Hon är klok i det hon säger och hennes livshistoria är intressant. Alla unga tjejer som sjunger, ni borde lyssna på henne innan ni öppnar käften.

Körberg säger också att han älskar finlandssvenska Bengt Ahlfors.

- Han är fruktansvärt roligt med sina ekivoka kupletter. Jag brukar köra Drömmen om Gun och den går alltid hem.

Körberg berättar att han alltid frågar ifall det råkar finnas någon som heter Gun i publiken, finns ingen Gun duger det med Gunnar, eller lite vad som helst.

Det finns enligt Körberg alltid någon som ställer upp som en Gun och denna person belönas oftast med Tommys blommor, så att han själv slipper gå runt och bära på dem.

Programmet är inte längre tillgängligt
Allsång på Skansen 2018 - Tommy Körberg - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

När det kommer till allsång finns det en allsång fram om alla andra enligt Körberg, nämligen En gång jag seglar i hamn av Stig Olin.

Om just den låten står på menyn ikväll återstår att se när Körberg beträder scenen, andra artister ikväll är Tove Styrke, Samir & Viktor, Blen, Emma Peters & Hanna Dorsin.

Allsång på Skansen sänds direkt i Yle TV1 och på Arenan varje tisdag i åtta veckors tid kl. 21.00. På Arenan kan programmet enbart ses direkt.

Sändningen refereras på finska av Hanna Pakarinen. Vill du se på programmet utan finskt referat bör du välja svenska som sändningsspråk.

Vill du se Körberg framföra Drömmen om Gun kan du ta en titt på TV4:s Youtubeklipp ur programmet Nyhetsmorgon.

På andra språk

Diskussion om artikeln