Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeylöftet Petrus Palmu charmar lagledningen i Canucks med fint spel: "Uppfyller alla krav"

Från 2018
Petrus Palmu i TPS
Bildtext Petrus Palmu imponerar i Nordamerika.
Bild: Jaakko Stenroos/AOP

Hockeylöftet Petrus Palmu gör stort intryck på lagledningen i Vancouver Canucks. Under pågående träningsläger överöses Palmu med beröm. ”Han är som en brandpost”, konstaterar Ryan Johnson för TSN.

Klubbarnas träningsläger pågår för fullt och nu är hög tid för rookies att visa upp sig. En av dem är unge finländaren Petrus Palmu, som nyss skrev på ett rookiekontrakt med Vancouver Canucks.

Palmu, som fostrats i TPS och som ifjol gjorde en fin ligasäsong med 17 mål och och sammanlagt 36 poäng på 59 matcher har snabbheten, skickligheten och spelsinnet, men har kritiserats för sin ringa storlek.

Nu verkar det dock som att lagledningen i Canucks är övertygade av finländarens spel.

– Du ser vartåt spelet är på väg att utvecklas och märker att Palmu uppfyller alla krav. Jo, han är småväxt men han skyddar pucken mycket bra. Han är som en brandpost. Det är svårt att knuffa undan honom. Han är väldigt snabb på trånga utrymmen och har ett otroligt bra spelöga, berömmer Ryan Johnson, ansvarig för rookieutveckling i Canucks.

Jag spelade mitt eget spel och det var fint att vara i en avgörande roll

Petrus Palmu

Igår var det match mellan ”blåa” och ”vita” laget i Canucks och det märktes att Palmu trivs i Nordamerika då han gjorde ett mål och spelade fram till ett annat.

– Det här var en bra kväll, det var kul. Lägret har varit tungt så det är fint att prestera väl och lyckas. Jag spelade mitt eget spel och det var fint att jag lyckades vara i en avgörande roll, kommenterade Palmu på Canucks Twitterkonto.

Palmu reserverades av Canucks i den sjätte omgången (nr 181) år 2017.

Diskussion om artikeln